Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu: Seçmen grupları Altılı Masa'yı toparladı

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu KARAR TV ekranlarında seçmenin Millet İttifakı'nı destekleme nedenlerini açıkladı. Uslu, "Bugüne kadar açıkladığı projelerden en büyükleri olan parlamenter sisteme geçişleri seçmeni etkiledi. Buna uygun anayasa paketi geliştirildi. Binlerce maddeden oluşan metinler, belgeler paylaşıldı." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olmasının ardından izleyeceği yol haritası da merak ediliyor. Meclis'teki partileri ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu, kürsüden parti grubuna seslenmeyecek ancak parlamenter sisteme geçişe kadar partisinin genel başkanı olarak kalacak. Seçim kararı alındıktan sonra ise Kılıçdaroğlu için aday tanıtım toplantısı düzenlenecek Millet İttifakı'ndaki tüm partiler de kampanyada yer alacak. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu'nun adaylık süreci başlamış oldu. Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu ise bu konuyu ele aldı.

"PARTİLERİN KENDİ KİMLİKLERİNİ GİZLEMELERİNE GEREK YOK"

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu KARAR TV'de Millet İttifakı'ndan 3 Mart tarihinde ayrılan İYİ Parti'ye değinerek, "İYİ Parti'ye büyük bir baskı oldu. İYİ Partili vekillerin telefonları kilitlendi. Bugünden sonra Millet İttifakı'ndaki liderlerin seçmen gruplarının bağlılığı ve gücü var. Seçmen grupları Altılı Masa'yı toparladı. Altılı Masa'nın önemi ve gerekliliği ortaya çıktı. Partilerin kendi kimliklerini gizlemelerine gerek yok. Vatandaşın Millet İttifakı'nı desteklemesinin nedeni, bugüne kadar açıklamış olduğu projelerdir. " şeklinde konuştu.

omcvvi.png

"İSTEDİKLERİ KANUNU ÇIKARABİLSİNLER DİYE..."

Altılı Masa'nın meclisteki rolünden bahseden İbrahim Uslu, "Millet İttifakı'nın rahat rahat çalışabilsinler ve istedikleri kanunu çıkarabilsinler diye 360 hedefinden önce 300 hedefi olmalı. İlk önce 300+1'e ihtiyaç var. İyi bir kampanya performansıyla oraya ulaşılabilir. Seçim sonunda ittifakların oy oranını bileceğiz ama partilerin oy oranlarını bilmeyeceğiz, ideal olan bu. Seçimden sonra sadece cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranlarını bilelim ama milletvekili seçimi ve partilerin yüzde kaç oy aldığını bilmeyelim." ifadelerine yer verdi.

"ALTERNATİF MODELLER OLACAK"

Partilerin milletvekilleri çıkarma aşamasından bahseden Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu, "Milletvekili listelerinin hazırlanması önemli bir aşama. Milletvekilliği listelerinde sayılamayacak kadar çok varyasyon var. Dolayısıyla ulusal tek bir taktikte birleşmek söz konusu olamaz, yanlış olur. Yeni yasa bir mühendislik içeriyor. İl bazlı alternatifler olacak. Alternatif modeller olacak." ifadelerini kullandı.

"Belediye başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olarak nasıl görevlendirilebilir?"sorusuna yanıt veren Uslu, "Seçimden sonra İmamoğlu 'İstanbul'un depreme hazırlanması için gerekli süreçleri yönetmekten sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı' olarak atansa daha hızlı İstanbul'u dönüştürebilir." dedi.

"ORTAK ŞİKAYETLERİMİZ VAR"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde afetlere hazırlanılmamış olunmasına da değinildi. Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu, "'Muhafazakar enflasyondan daha az etkileniyor, seküler daha fazla etkileniyor' diye bir şey yok. 'Gelir dağılımının bozuk olması, afete hazırlanılmamış olması ve herkesin mağdur olması' gibi ortak şikayetlerimiz var." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN