Altan Tan: Kobani Davası'nın siyasi olduğunu mahkeme ispatladı

KARAR TV'de konuşan Altan Tan, 'Bu dava hukuki bir dava değil, siyasi bir dava. Siyasi davalarda da biliyorsunuz ‘Mantık’ yok. Kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuşsa, bir şekilde bunu yapıyor. Kobani davası da siyasidir, bunun en büyük delili de mahkeme sonuçlarıdır. Davada dosyaları karara bağlanan 36 arkadaş da Kobani Davası’ndan beraat etti' dedi.

MUSTAFA SİVİŞ | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla ekranlara gelen Bi' Karar Ver'e konuk olan Eski HDP Milletvekili Altan Tan, Kobani davası hakkında yaptığı açıklamalarda, davanın hukuki değil siyasi olduğunu belirtti. Tan, yaklaşık 40 yıldır mahkemelere gidip geldiğini ve siyasi davalarda mantık olmadığını söyledi. "Kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuşsa, bir şekilde bunu yapar" diyen Tan, davanın en büyük delilinin mahkeme sonuçları olduğunu ifade etti.

Altan Tan, Kobani Davası'nda 36 kişinin beraat ettiğini vurgulayarak, "Bu davada Kobani'den kimse ceza almadı. Mahkeme sonuçları, davanın siyasi olduğunu ispatladı" dedi. Tan, dava sürecinde verilen cezaların PKK üyeliği ve PKK'nın talimatları doğrultusunda hareket etmekten dolayı verildiğini belirtti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN DURUMU

Selahattin Demirtaş’ın psikolojik ve şartlar nedeniyle zor bir durumda olduğunu belirten Tan, "Maalesef bir intikamın hedefi olmuştur" dedi. Demirtaş'ın polemiğe girdiği kişilerin kendisini savunanlar olduğunu ifade eden Tan, "Demirtaş'ın parti içinde yaşanan ayrılıklar ve anlaşmazlıklarla ilgili kendisinin cevap vermesi gerektiğini" söyledi.

yeni-proje-66.jpg

PARTİ İÇİNDE YAŞANANLAR

Altan Tan, Demirtaş'ın HDP Genel Başkanlığı'ndan istifa sürecine de değindi. 2018 seçimlerinden kısa bir süre önce yapılan toplantıda, Pervin Buldan ve Nadir Yıldırım’ın Demirtaş ile görüştüğünü ve istifa kararının alındığını belirtti. Tan, bu süreçte partide yaşanan tartışmalara da dikkat çekti.

DEMOKRATİK MÜCADELE VE GELECEK VİZYONU

Altan Tan, demokratik mücadelenin Ankara’daki derin yapılar tarafından istenmediğini belirterek, "Silah ve şiddet artık yöntem olarak kullanılamaz" dedi. Kürt siyasetinin demokratik bir çizgiye oturtulması gerektiğini vurgulayan Tan, "İslami, liberal, sosyalist veya milliyetçi bir isim koymuyorum. Demokratik bir şemsiye, tüm demokratları kapsayacak bir çizgiye gelmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

'PKK VE ANKARA'DAKİ DERİN ÇETELER DEMOKRATİK ÇÖZÜM İSTEMİYOR'

Selahattin Demirtaş’ın 'Parti’de keneler var, bunlarla hesaplaşacağım' sözlerine de değinen Tan, ‘Bunlar beni doğrulayan ifadeler, haklı çıkıyorum. Ama keşke bunu yıllar önce benimle birlikte seslendirseydi keşke. 30 sene önce de dediğim gibi ne PKK ne de Ankara’daki derin çete-güçler demokratik bir mücadele ortamının oluşmasını istemiyor. Bu çatışma ortamı üzerinden bir siyaset geliştiriyorlar. Demirtaş polemiğe gireceği yerde “Kim kene, kim partiye çörekleniyor, sana siyaset yaptırmayan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda seni engelleyen kimdir?” sorularını cevaplamalı’ şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN