İlk kez KARAR TV'de açıkladı: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başbakanlık yapabilir

Taha Akyol ve Elif Çakır'ın Gündem Özel programında Meral Akşener konuk oldu. Akşener, ilk kez KARAR TV'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşabilecek Cumburbaşkanı Yardımcısı'nın Başbakanlık görevi yapabileceği bilgisini paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını KARAR TV'de canlı yayında yanıtladı.

Gündemi değerlendiren Akşener, Türkiye'nin dış politikasından, Cumhurbaşkanlığı seçime kadar önemli konularda görüşlerini paylaştı.

Akşener, Karar TV'deki programda yapılacak olan Cumburbaşkanlığı seçimi sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın fiilen Başbakanlık yapabileceğini' söyledi. Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını yeniden hatırlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Karar TV'deki konuşmasında Türkiye'nin dış politikası hakkındaki görüşlerini anlattı.

Akşener , "Türkiye'de dış politikanın 150 yıldır akılcı bir şekilde ilerlediğini ancak şimdi akıldan uzak, şahsi anlayışlarla karşı karşıya kalındığını' söyledi.

'Türkiye'de ciddi bir devlet krizi olduğuna inanıyorum' diyen Akşener, iç politikada da, dış politikada iktidarın hataları olduğunu söyledi.

'İYİ Parti'nin akılcı, aklın merkezinde bir dış politikası' olacağını belirten Akşener, partisinin dış politika anlayışı üzerine "Devlet hafızasının var olduğu, ciddi bir bakış açımız var" dedi.

meralaksenerhaberiicfotor.jpg

'MERTLİĞE VE ADALETE İHTİYAÇ VAR'

Meral Akşener, Karar TV'deki yayında partisinin 4. yılı kutlamalarındaki yaptığı konuşmada Hz. Ömer söylemi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hz. Ömer adaletti temsil eder, Hz. Ali mertliği temsil eder, dolayısyla Türkiye'de iki şey çok eksik biri mertlik ve cesaret diğeri de adalet ben Hz. Ali'yi de her konuşmamda anarım bugün ikisine de (mertlik- adalet) ihtiyacımız var. Ömer'in adaletin temsilcisidir, hem kendimize hem bizi yönetenlere hatırlatmak amaçlıydı" diye konuştu.

'MAKULÜN PARTİSİYİZ'

Ülkenin adalete ihtiyacı olduğunu sıkça dile getiren Akşener, Hz. Ömer söylemlerinin islami bir gönderme olmadığını hem dindarlara hem sekülerlere adalet vurgusu yaptığını belirtti.

Gazeteci Yazar Taha Akyol'un İYİ Parti'nin 4. yıl konuşmasındaki ismi anılan liderler ile ilgili sorduğu 'Adnan Menderes'in isminin olmamasını konusuna da cevap veren Akşener, "Menderes, Bayar ve İnönü bir devrin insanları o insanlara oy veren kimse kalmaması sebebiyle o gelenekleri temsil eden insanları söyledim. Böyle bir itirazla karşılaşacağımı düşünmemiştim olabilirdi ama Menderes'i koyunca Bayar'ı da, İnönü'yü de koymam gerekiyordu ben oy vereni kalmadığı için yeni dönem versiyonu olan isimleri söyledim" diyerek cevap verdi.

Merkez Partisi misiniz? sorusunu ise İYİ Parti lideri, "Makulün partisiyiz' diyerek yanıtladı.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM'

Meral Akşener, gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak, aday olmayacağı yönündeki açıklamaları da hatırlatılınca "Ben hiç bir zaman asabiyet, aşırı sevinç üzerinden bir cümle kurmam. Ben siyaseti çok ciddiye alıyorum, son derece düşünülmüş, bilerek, net bir şekilde ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım" dedi.

'BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

'Biz Cumhurbaşkanlığı sisteminin, bu ucube sistemi değiştirmek için yola çıktık' diyen Akşener, 'Ben Tayyip Bey'in şahsına bir düşmanlık beslemiyorum' diye ekledi.

'ADAYIMIZ YENİ TAYYİP ERDOĞAN OLMAYACAK'

Adaylık konusunda ismi sıkça anılan Akşener, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağının yine altını çizerken "Ben kesinlikle cumhurbaşkanlığına dair bir çalışma yapmadım yapmayacağım" dedi.

'CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI BAŞBAKANLIK YAPABİLECEK'

Akşener sözlerine "Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak ama yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak" diyerek devam etti. Akşener, seçilecek yeni Cumhurbaşkanının Yardımcısının fiilen Başbakanlık yapabileceğini de sözlerine ekledi.

'MANSUR YAVAŞ ADAYLIĞINDA GAYRETİMİZ VAR'

Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken İYİ Parti'nin hassasiyetleri dikkate alınır mı sorusunu ise Akşener, 'Belediye seçimlerinden daha fazla burada dikkate alınır' diyerek cevapladı.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan birinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi durumunda bu isimlerin adaylıklarına karşı çıkmayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerimde aday olma konusunda ismi geçen iki başkan ile ilgili olarak Akşener, "Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz 'hayır' demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar 'o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi?' diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz." diye konuştu.

'EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİK KRİZ'

'Öncelikli sorun ekonomik kriz mi Başkanlık sistemi mi? şeklindeki soruyuAkşener, 'Elbette en önemli sorun ekonomik kriz' diye yanıtlarken 'hukukla, adaletle, korkusuz, tarafsız yargı ile sorunların çözüleceği' değerlendirmesinde bulundu.

İktidarı israf ve likayatsizlik konusunda leleştiren Akşener, "27 yıllık siyasi hayatımda böylesini görmedim' diye konuştu. Akşener, konuşmasında yolsuzluk vurgusu yaparken "bugün çökülmedik kurum yok, yolsuzluk yapılmaya müsait neresi varsa oraya çöküyorlar, vakıflar kirlendi, neler kirlendi..." dedi.

Akşener,canlı yayındaki konuşmasında aklın, gerçekliğin önde olmasını gerektiği düşündüğünü CHP'ye yönelik ön yargıları düzeltmek için Kılıçdaroğlu'nun çok gayret gösterdiğini de söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN