İYİ Partili Bilge Yılmaz: Kış geldiğinde Merkez Bankası'nın rezervi kalmamış olacak

İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda neler yaşayacağı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gıda sorunu ile karşılaşacağını belirten Yılmaz, İthal ettiğimiz gaz, petrol, gıda, ilaç ve hammaddenin hepsini birden alamayacağız. Devlet bunlardan bazılarını seçmek durumunda kalacak" açıklamasında bulundu.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Ortak Akıl' programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz oldu. Kur Korumalı Mevduat üzerinden verilen faize dikkat çeken Yılmaz, "Büyük müşterilere çok yüksek faiz veriliyor. Şimdi yapılan şu; doları bu seviyede tutmak için, parayı Kur Korumalı Mevduatta tutup dolara olan talebi kırmaya çalışıyorlar" dedi.

"NEBATİ SAHİDEN MERKEZ BANKASI'NI ÖNEMSİZLEŞTİRDİ"

Merkez Bankası'nın her geçen itibarını kaybettiğinin altını çizen Bilge Yılmaz, "Maalesef Sayın Nebati amacına ulaştı. 'Merkez Bankası'nı önemsizleştirdik' dedi. Sahiden öyle artık. Merkez Bankası'nın faizinin piyasa için bir önemi kalmadı. Çünkü Merkez Bankası'nın politika faizi kısa vadeli faizdir. Devlet ekonomideki en önemli araçlarından birini yitirdi" yorumunda bulundu.

"ADAMINA GÖRE MUAMELE YAPIYORLAR"

Kur Korumalı Mevduat üzerinden verilen faizin eşit şekilde dağıtılmadığını vurgulayan Bilge Yılmaz, "Şu an esas problemli yer, Kur Korumalı Mevduat üzerinden verilen faiz. Adamına göre muamele yapıyorlar. Büyük müşterilere çok yüksek faiz veriliyor. Şimdi yapılan şu; doları bu seviyede tutmak için, parayı kur korumalı mevduatta tutup dolara olan talebi kırmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Bilge Yılmaz, "Kış geldiğinde Merkez Bankası'nın rezervi kalmamış, ihracatımız yetmiyor ve yabancı yatırımcı gelmiyor olacak. İthal ettiğimiz gaz, petrol, gıda, ilaç ve hammaddenin hepsini birden alamayacağız. Devlet bunlardan bazılarını seçmek durumunda kalacak" diyerek ilerleyen günlerde Türkiye'yi ekonomik anlamda çok büyük sıkıntıların beklediğini söyledi.

"AYDA ORTALAMA 10 MİLYAR DOLAR TİCARET AÇIĞI VAR"

Bütçe ve ticaret açığından bahseden Yılmaz, "Türkiye ayda ortalama 10 milyar dolar ticaret açığı veriyor. Rusya, Suudi Arabistan gibi ülkeler, Tayyip Bey'in ilişkileri üzerinden şu an bizi yüzdürüyorlar. Buna ağır bedel ödüyoruz. Ertelenen gaz ödemeleri var, rakam resmi olarak söylenmiyor" dedi.

Kabinedeki mevcut ekonomi kadrosunun yetersiz olduğunu dile getiren Bilge Yılmaz, "Tayyip Bey'in kurmayları hesap ve iş bilmezler. Düşüncesiz hareket ediyorlar, sürekli kural değiştiriyorlar. Neyin çalışacağını bilmedikleri için deneme yanılma yapıyorlar" diyerek eleştirisini dile getirdi.

"BİZ HAZIRIZ"

Millet İttifakı'nın ekonomik anlamda proje ve politikalarının hazır olduğunu belirten İYİ Partili Bilge Yılmaz, "Seçimden sonra oturup ne yapılacağına karar vermemize gerek yok. Biz hazırız" diyerek seçmene güven çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN