Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir kaplumbağayı ayağındaki botla ezerek kabuğunu kırmak suretiyle katlettiği anlara ait video kayıtları sosyal medyada dolaşıma giren 37 yaşındaki Arzu S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
İnternette hızla yayılarak kamuoyunda öfkeye neden olan görüntülerin ardından güvenlik güçleri şüphelinin izini sürdü.
Yapılan incelemeler neticesinde, Arzu S.'nin Ereğli ilçesinde ikamet ettiği anlaşıldı.
Kadın çalışan tarafından reddedilmeyi hazmedemeyen magandalar, kafeyi talan etti
KAYDEDİLEN KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER TEPKİ TOPLADI
Paylaşılan kayıtlarda, bir kadının ev ortamında ayağına geçirdiği sert tabanlı botla bir kaplumbağaya defalarca tekme attığı ve ağırlığını vererek hayvanın kabuğunu parçalayıp öldürdüğü anlar yer aldı.
Kısa sürede çok sayıda kullanıcının paylaştığı video üzerine harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleri, şahsın kimlik ve adres tespitini tamamlayarak yakalama operasyonu düzenledi.
Adrese giden polisler, şüpheli Arzu S.'yi gözaltına alarak emniyet merkezine götürdü.
İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI
Emniyet birimlerinde yapılan sorgulama ve teknik dijital inceleme neticesinde, kamuoyunda tepki çeken dehşet verici kaydın güncel olmadığı, 15 yıl öncesinde kaydedildiği tespit edildi.
Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan Arzu S., alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve hayvansever vatandaşların yakından takip ettiği adli soruşturma sürüyor.

