Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır: İktidarın 21 yıllık günahına ortak olmak istemem

Taha Akyol ve Elif Çakır'ın Gündem Özel programında Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır sorulara cevap verdi. Remzi Çayır cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik, "İktidarın 21 yıllık günahına ortak olmak istemem, biz insan gibi yaşamak istiyoruz" şeklindeki yorumuyla cumhur ittifakı ile ittifak yapmayacaklarından söz etti.

MERVE ŞİŞMAN

"Gücü elinde tutanlar varlıklarını karanlık yollara borçlu olduğu için aydınlanmayı bir türlü istemiyorlar" şeklindeki sözleriyle konuşmasını yapan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, KARAR TV'nin Gündem Özel programında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularına yanıt verdi.

'DİNİ SİYASETE KARIŞTIRMAK TEPKİ ÇEKİYOR'

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır parti içerisindeki çalışmalarını dile getirerek vatandaşla olan buluşmalarından bahsetti. Remzi Çayır, "Malatya'da besmele ile söze başladım. Vatandaş 'besmele kullanma, besmele ile başlayıp anamızı ağlattınız, yeter' dedi. Toplumda dini söylemler tepki çekiyor. Bu tabloyu okumayacak mıyız, şu anda inancımızı kaybettik. Toplumdan eskiden yardım talep ederlerdi, şimdi iyilikseverliği, dindarlığı, yardımseverliği kaybettik. Şu anda dini siyasete karıştırmak tepki çekiyor. İtici bulunuyor" şeklinde konuştu.

'TİCARETE DÖNÜK YAKLAŞIMI KABUL ETME ŞANSIMIZ YOK'

Türkiye'de lider kültü hakkında konuşan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, "CHP, bütün partiler açısından daha demokratik. Bu durum sağ partilerde daha çok görünüyor. Sadece paraya, faydaya, ticarete dönük bir yaklaşımı kabul etme şansımız yok! Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den bahsediyorum. Sistem, genel başkanı partinin sahibi yapıyor. Türkiye bunları değiştirmedikçe biz bir şeyi değiştiremeyiz" ifadelerine yer verdi.

'TASAVVUFUN DAHİ REDDETTİĞİ TARİKAT BİÇİMLERİ VAR'

Tarikatlerin durumu hakkında Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, "Siyasette gizli tarikatlilik var. Tasavvufun dahi reddettiği tarikat biçimleri var. Ahmet Yesevi'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Hacı Bayram Veli'nin tasavvufuyla şu andaki var olan kimi tarikatların sundukları, beğenileri, kabulleri tam tamına ters!' şeklindeki ifadelerine Taha Akyol şu sözleri ekliyor: "Kazım Karabekir hatırlarında anlatıyor. Çok cahil ve çok soyutlanmış bazı köylerde şeyhlerin ayaklarını yıkadıkları kirli suyun kutsal bir suymuş gibi paylaşılarak, suyu evlere götürülerek içildiğini yani korkunç bir şey bu" dedi.

'MANSUR YAVAŞ SANDIKTA KAZANDI AMA KAYBETTİRDİLER'

Gündem Özel programında seçimlere yönelik konuşan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır geçmiş seçimlere yönelik konuştu. Remzi Çayır, "O dönemde kazanan Mansur Bey, yarın bir gün tarih yazacak. İktidar gücü ne yazık ki, o yüzden diyorum ki sistem değişmeli. Alışkanlıkları değiştirme şansımız olmaz. 2014 seçimlerde Ankara'yı Mansur Yavaş sandıkta kazandı ama kaybettirdiler. Bu durumu tarihçilerin ve hukukçuların incelemesi lazım" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN