Ömer Faruk Aslan, 8 Kasım'dan bu yana Çağlayan'da hukuk nöbeti tutuyor!

KARAR TV ekranlarında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunumuyla yayınlanan Bi’ Karar Ver, yayın hayatına hız kesemeden devam ediyor. Yargıtay ve AYM arasındaki hukuk krizinin tartışıldığı bu bölümün konuğu, Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapan, hukuk fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan oldu. Aslan, hem başlattığı direnişe hem de konu hakkındaki fikirlerine ilişkin açıklamalarda bulunurken, ‘Bayrağımı ve Anayasamı korumak için oradayım!’ cümlesini kurdu.

MUSTAFA SİVİŞ

Türkiye ve dünya gündeminin nabzını tutan Bi’ Karar Ver programı, KARAR TV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu yapımın bölüm konuğu, Yargıtay ve AYM arasında yaşanan hukuk krizini Çağlayan Adliyesi önünde 8 Kasım 2023 tarihinden bu yana protesto eden Ömer Faruk Aslan oldu. Programda, Türkiye’de yaşanan adaletsizliklere dair fikrini belirten Aslan, ‘Namusumu, devletimi, milletimi, vatandaşlığımı, bayrağımı ve Anayasamı korumak için oradayım!’ şeklinde konuştu. Bi’ Karar Ver programına dair tüm detaylar haberimizin devamında.

ÖMER FARUK ASLAN’IN EYLEM FİKRİ NEREDEN DOĞDU?

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi’ Karar Ver programına konuk olan Ömer Faruk Aslan, ‘Bu eylemi başlatmak fikri nereden geldi?’ sorusuna cevap olarak, ‘Anayasanın 153. maddesinin son fıkrası son derece açıktır. Anayasa kararının uygulanması konusunda vatandaşa da bir görev vermiştir. Anayasa da bulunan herhangi bir maddenin birbirine üstünlüğü bulunmamakta. Dolayısıyla anayasayı az ya da çok ihlal gibi bir durum söz konusu olamaz. Ancak şu anda anayasaya karşı yapılan suçlar ‘Cebren ve şiddet ile işlenir’ diyor TCK’mız. Dolayısıyla bu suç işlenmiş olmuyor, ama başka suçlar işlenmiş olabilir. Ben elimde bayrağımla vatandaşlığımı, namusumu, anayasada bulunan tüm değerleri, devletimi, milletimi savunabilmek için oradayım.’ cümlelerini kurdu.

ic1.jpg

‘MİLLET İRADESİNE KARŞI ÇIKILIYOR’

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında çıkan hukuk krizinin ardından yaşananlara dair fikirlerini belirten Aslan, ‘Millet iradesi söylemi Türk siyasetinde çok kullanılan bir kavramdır. Ama ‘Milletin iradesi’ ülkemizde sadece oy kullanmak olarak tezahür etmekte ve farklı bir karşılığı görülmemekte. Aslında Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan mahkemeler de millet iradesi adına karar verir.’ dedi.

Ömer Faruk Aslan konuşmasının devamında, ‘Özetle belirtmiş olduğum gibi şu anda Anayasanın herhangi bir maddesinin uygulanmaması Türkiye Cumhuriyeti’nin meşruiyetinin ortadan kalkmasıdır demektir. Ben anayasalı bir devlette değil anayasal bir devlette yaşamak istiyorum. Herhangi bir şeyin kağıt üzerinde kalmasını istemiyorum. Bugün, bir mahkemenin verdiği kararın meşruiyetine de bu durum gölge düşürmektedir. Ben burada yer alan bir vatandaşsam Anayasa Madde 66’da belirtilen yasaya göre vatandaşım. Eğer Anayasada bir madde uygulanmazsa bu vatandaşlık da tehlikeye girmektedir.’ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN