Mustafa Karaalioğlu: Devlet mekanizması yangının külün altında kaldı | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, gündemi Ortak Akıl programında ele aldı. Türkiye'yi gülerdir çepeçevre sarmış olan yangınlara karşı yapılan geç ve eksik müdahalelere karşı iktidarı eleştiren Karaalioğlu, "Devlet mekanizması, yangının, külün, dumanın altında kaldı" dedi. Yurtdışından yapılan yardım çağrılarına karşı iktidarın yaptığı gurura ise Akyol, "Bu kadar afra tafra yapmak ayıp. Yardım kampanyası açmak ve yardım almak gayet normal" sözleriyle tepki gösterdi.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR TV, gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da gündemde öne çıkan başlıkları ele aldı. Türkiye'de orman yangınları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bozulan düzen, Erdoğan'ın dün TV'de yangın ve faiz ile ilgili yaptığı açıklamalar tartışılan başlıklar arasındaydı.

"DEVLET MEKANİZMASI KÜLÜN ALTINDA KALDI"

Türkiye'yi kapana kıstıran orman yangınlarının 9. gününü yaşıyoruz. Çoğu bölgede devam eden orman yangınlarına yapılan eksik ve geç müdahaleler iktidara yönelik olumsuz düşünceleri körüklemeye devam ediyor. Ortak Akıl programında yangın meselesini ele alan Karaalioğlu ve Akyol, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gelen düzenin bu gibi afet durumlarını yönetmekte ne kadar yetersiz olduğunu değerlendirdi. Karaalioğlu, şöyle konuştu:

"Devletin uçağı helikopteri varsa nerede? Termik Santraldeki yangını neden önleyemedin? Devlet mekanizması yangının, külün, dumanın altında kaldı! Mesele sadece sistem meselesi değil. Erdoğan bu sistemi tokat gibi çarpan demokratik bir şahesere dönüştürebilirdi. Odaklandığımız ve hızlı davranabildiğimiz tek konu inşaat. Hiçbir konuda hızlı değiliz. Ağır ağır ve ihmalkar davranıyoruz. Yangın bunu yüzümüze çarptı. Güçlü devlet yardım almakta kompleks yapmaz. Erdoğan dünkü açıklamasında, yangınlarla ilgili 'ciğerlerim yanıyor' diyor. Erdoğan'ın ciğerlerinin yanması için olup bitenlere karşı gerçekle yüzleşmesi lazım. Erdoğan eskiden yanında güçlü ekipler varken sahip olduğu siyasi tabloyu döndürme kabiliyetinin, şimdi onlar yokken de olabileceğini zannediyor. Artık tek başına, kimseyi yanında istemiyor. Damadını bile yanında istemedi. "

Taha Akyol'un açıklamaları ise şöyle:

"İçimi orman yangınlarından daha çok yakan vahim durum şu: Türkiye bir kurumlar ve kurallar devletiydi. Artık değil. Bu kadar afra tafra yapmak ayıp. Yardım kampanyası açmak ve yardım almak gayet normal. (Help Turkey soruşturması)

ORTADA YÜZÜMÜZÜ AĞARTACAK TEK ŞEY YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün TV'de yaptığı 'faiz' açıklamasını da ele alan Akyol, şunları söyledi:

"Son enflasyon rakamı Ağustos'ta da enflasyonun artacağının işaretiydi. Piyasadaki reel veri Ağustos'ta enflasyonun yüksek seyredeceği yönünde. Faizle ilgili açıklamaları bugüne kadar hep MB yaptı. Acaba Erdoğan dün akşamki açıklamasından önce MB ve Lütfü Elvan'la konuştu mu?"

Taha Akyol'un dikkat çeken bir diğer açıklaması ise şöyle:

"Aldığım bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Erdoğan'a gitmiş. Ziya Selçuk'un yüz yüze eğitimin başlayacağı konusunda Erdoğan'a haber vermeden yaptığı açıklama konusunda anlaşamamışlar. Ziya Selçuk, 'ben istifa ediyorum' demiş Erdoğan da onaylamış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN