Ortaokul'daki acı olay kamerada: Futbol oynayan öğrenci hayatını kaybetti

Ortaokul'daki acı olay kamerada: Futbol oynayan öğrenci hayatını kaybetti

CHP’li Mahmut Tanal, Adıyaman Mevlana Ortaokulu’nda kalp krizi sonucu yaşamını yitiren öğrencinin ölümünde ağır ihmal bulunduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal soruşturma açmaya çağırdı.

Adıyaman Mevlana Ortaokulu’nda oynanan maç sırasında fenalaşan bir öğrenci kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. CHP Şanlıurfa Milletvekili ve avukat Mahmut Tanal, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşananların “bir kaza değil, önlenebilir bir ihmal zinciri” olduğunu söyledi.

“ÖĞRETMEN GÖZETİMİ YOKTU, MÜDAHALEDE GECİKİLDİ”

Tanal, öğrencinin kalp rahatsızlığının bilinmesine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını, öğrenci bilgi formunun doldurulmadığını ve maç sırasında başında ders öğretmeninin bulunmadığını aktardı. Nöbetçi öğretmenin de görev yerinde olmadığını belirten Tanal, müdahalenin gecikmesinin de ölümün önüne geçilememesine yol açtığını ifade etti.

screenshot-8

“SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

Paylaşımında Anayasa, Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı Kanun ve MEB yönetmeliklerinin öğrenci gözetimi, sağlık riskleri için önlem alma, ilkyardım ve güvenlik yükümlülüklerini açıkça emrettiğini hatırlatan Tanal, “Bu görevleri yerine getirmeyenler idari ve cezai sorumluluk taşır” dedi.

Olayın ardından güvenlik kamerası görüntülerini de paylaşan Tanal, Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal soruşturma açmaya çağırdı:

“Çocuklarımızın canı liyakatsiz ve torpille doldurulmuş kadroların eline bırakılamaz. Sorumlular hesap vermelidir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN