Yargıtay Başsavcısı dilekçeyi Anayasa Mahkemesine sunacak mı?

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunumuyla ekranlara gelen Bi’ Karar Ver, gündemin nabzın tutmaya devam ediyor. KARAR TV YouTube kanalı üzerinden yayınlanan programın 27 Kasım Pazartesi günkü konuğu, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu olacak. Türkiye’deki derinleşen yargı krizinin masaya yatırılacağı yapım, saat 11.00’de canlı şekilde izleyicisiyle buluşacak.

KARAR TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunumuyla ekranlara gelen Bi’ Karar Ver, yayın hayatına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye siyaseti ve gündemine dair kritik konuların masaya yatırıldığı yapımın 27 Kasım 2023 Pazartesi günkü konuğu, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu olacak.

Peki programda hangi konuların üzerinde durulacak?

  • Yargı krizi derinleşiyor: Yargıtay Başsavcısı dilekçeyi Anayasa Mahkemesine sunacak mı?
  • Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusuna savcı atanması, Türkiye hukuk sistemi için ne gibi sorunları beraberinde getirecek?
  • Eğer iddianame kabul edilirse, AYM üyelerini hangi makam yargılayacak? Böyle bir durumun önü hukuken açılır mı?
  • 50+1 meselesi, yeni anayasa çalışmalarının başlamasına neden olur mu?

Kamuoyunun merak ettiği ve cevabını araştırdığı soruları, yarın sizin için konunun uzmanıyla beraber enine boyuna tartışacağız.

27 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak program, KARAR TV Youtube ekranlarından canlı şekilde yayınlanacak.