Kars Belediyesi'ne PKK operasyonu

Kars Belediyesi'ne PKK operasyonu

PKK/KCK'ya yönelik Kars merkezli operasyonda, HDP'li belediye yöneticilerinin de arasında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta 2014'teki Kobani eylemleri kapsamında Ankara merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in ardından bu sabah aralarında belediye yöneticilerinin de olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/KCK soruşturması kapsamında şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Polis ekipleri hakkında gözaltı kararı verilen 19 şüphelinin yakalanması için belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

kars-belediyesi.jpg

EŞBAŞKAN ALACA DA GÖZALTINDA

Özel Hareket polislerinin de katıldığı operasyonda terör örgütüne üye olmak suçundan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ile Muazzez Çağrı Tekinci ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirildi.

sevin-alaca.jpg

Ayrıca ekipler Kars Belediye Başkanlığı ve HDP parti binasında arama yaparak, çeşitli materyallere el koydu. 

AYHAN BİLGEN İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

Kobani eylemlerine yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediyesi'ne gözaltı süresi bitene kadar kayyum atanmamış olursa belediye başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamıştı.

ANKARA MERKEZLİ OPERASYONDA 82 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'ın da olduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN