Kartal’daki Yunus Apartmanı'nda yıkım tamamlandı

Kartal’daki Yunus Apartmanı'nda yıkım tamamlandı

İstanbul Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı'ndaki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çökmenin eşiğine gelen Yunus Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı. Yıkımın Bahar Apartmanı ile devam etmesi bekleniyor.

Kartal Orhantepe’de çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın hemen yanında bulunan ve yüksek risk tespit edilmesi nedeniyle yıkımına karar verilen Yunus Apartmanı'nda yıkım çalışmaları tamamlandı.

Moloz düzleştirme çalışmalarının ardından molozların taşınma işlemine geçilmesi bekleniyor. 10 katlı Yunus Apartmanı'ndaki tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüksek risk nedeniyle yıkımına karar verilen Bahar Apartmanının yıkımına geçilmesi bekleniyor. Bakanlık kararıyla geri kalan riskli binaların yıkımı ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.

Yunus Apartmanı'nın acil yıkımı nedeniyle vatandaşların birçok eşyası içeride kalmıştı. Bu kez binalar yıkılmadan önce vatandaşların eşyalarını tahliye edebilmeleri için belli bir süre tanınacak.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN