Katılımcıların kalp atışlarına göre belirlendi! İşte bugüne kadarki en korkunç film

Katılımcıların kalp atışlarına göre belirlendi! İşte bugüne kadarki en korkunç film

Katılımcıların film izledikleri sırada kalp atışlarının ölçülmesi ile yapılan bir bilimsel araştırmaya göre, bugüne kadarki en korkunç film 'Sinister' olarak belirlendi.

Yapılan bir bilimsel çalışma şu ana kadar sinema tarihinin en korkunç filmini veriler ışığında ortaya koydu. Broadband Choices tarafından yapılan araştırma, sinemanın en korkunç filmini “Sinister” (Lanet) olarak belirledi. Ethan Hawke’ın başrolünde yer aldığı film, bir ailenin yeni taşındıkları evlerinde şüpheli bir şekilde ölümünü konu alıyor. Hawke’ı filmde olayı araştıran bir gazeteciye hayat veriyor.

FilmLoverss’ın IGN’den aktardığı habere göre; Yapılan araştırmanın arkasındaki isim olan Daniel Clifford yaptığı açıklamalarda önemli bulguları yakaladıklarını söyledi. Clifford “Cadılar Bayramı’nı evde geçirecek daha çok insanın olması ile birlikte Science of Scare (Korkunun Bilimi) adlı araştırmamız, insanları Amazon ve Netflix gibi platformlardaki binlerce film arasından şu ana dek yapılmış en korkunç filmi arama zahmetinden kurtarmak için tasarlandı.” ifadelerini kullandı. 

KATILIMCILARIN KALP ATIŞLARINA GÖRE BELİRLENDİ

Araştırmada farklı yaşlardan 50 bireyin toplamda 100 saatten fazla korku filmi izledikleri sırada kalp atışları ölçüldü. Bu veriler ışığında en korkunç 35 filmlik bir liste yapıldı. Listenin birinci sırasında ise Scott Derrickson imzalı 2012 yapımı “Sinister” (Lanet) filmi bulunuyor. Bireylerin dakikadaki kalp atışı sayıları ortalama 65 iken “Sinister” filminde bu sayı 86’ya kadar çıkıyor. Bu da yüzde 32’lik bir artışa işaret ediyor.

Listedeki diğer hiçbir film bu sayılara çıkamadı. Ayrıca “jump scare” olarak da bilinen bir anlık sıçramada gerçekleşen kalp atışının çıktığı düzeyler de ölçüldü. Bu noktada anlık sıçrama ile kalp atışını 133’e çıkaran James Wan’ın 2010 yapımı “Insidious” (Ruhlar Bölgesi) filmi ilk sırada yer aldı. Ortalamada ise film, “Sinister”ın ardından ikinci sırada yer aldı.

En korkunç filmler listesinin üçüncü sırasında yine James Wan imzalı 2013 yapımı “The Conjuring” (Korku Seansı) yer alıyor. Ari Aster’ın ses getiren “Hereditary” (Ayin) filmi ise dördüncü sırada yer alıyor. 2007 yılında gösterime giren ve tüm dünyada oldukça ses getiren ve bu türde bir klasiğe dönüşen “Paranormal Activity” (Paranormal Aktivite) listede beşinci sırada yer alıyor. Filme sonrasında televizyon ve popüler kültürde oldukça atıfta bulunulmuştu. Listenin devamında “It Follows” (Peşimdeki Şeytan), “The Conjuring 2” (Korku Seansı 2), “The Babadook” (Karabasan), “The Descent” (Cehenneme Bir Adım) ve “The Visit” (Ziyaret) filmleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN