Ne Bond ne de Dominic Toretto Kovid’i yenebildi

Ne Bond ne de Dominic Toretto Kovid’i yenebildi

Salgın nedeniyle öne çıkan birçok yapımın vizyon tarihi değişti. 27 yıllık serinin altıncı filmi ‘Jurassic World: Dominion’ 10 Haziran 2022’ye, ‘Hızlı ve Öfkeli 9’ ise 28 Mayıs 2021’e ertelendi.

SALİHA SULTAN / KARAR

Pandemi nedeniyle seyircinin hala mesafeli durduğu sinema salonlarında bu hafta 2’si yerli 4 film vizyona giriyor. Yabancı yapımlarda Oscarlı oyuncu Russel Crowe’un başrolde olduğu ve trafikte sinirlendiği bir kadına kafayı takan bir adamı canlandırdığı ‘Dengesiz’ filmi öne çıkıyor. 18’inci yüzyıl sonlarındaki  Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Osmanlı ve Tuna Siçi Kazaklarının verdiği mücadeleyi konu edinen ‘Son Kale Hacıbey’ ise kılıçların gölgesinde bir aşk hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

Kültür sanat sektörü dünya genelinde pandemi nedeniyle birçok zorlukla mücadele ederken sinema sektörü de virüs korkusundan nasibini almaya devam ediyor. Sinema şirketleri salonlarda her türlü pandemi önlemlerini almasına rağmen, seyirci salonlardan uzak durmakta kararlı görünüyor.

Tenet, Mulan gibi milyon dolarlık bütçeli yapımlar ne dünyada ne de Türkiye’de umulan ilgiyi görmemiş durumda. Temmuz ayından beri ‘normalleşmeye’ çalışan sinemalar bu hafta vizyona son beş ayın en zayıf girişini yapıyor. 2’si yerli 4 filmin seyirciyle buluşacağı vizyon takviminde, başrollerini Defne Samyeli’nin kızı Deren Talu, Aleksandr Sokolov ve Yurdaer Okur’un paylaştığı ‘Son Kale Hacıbey’ filmi öne çıkıyor.

Yerli filmlerin aylardır çekinceli olmasına rağmen vizyona girme cesareti gösteren filmin yapımcısı Erdal Küçük “Bu filmin dağıtımı esnasında sinemacılardan geri bildirim aldık. Zor bir zamanda, iyi bir filmle girdiğimizi ve sektörde pandemiden kaynaklanan tıkanıklığı, fobiyi yıkmak için önemli bir adım olacağını belirttiler. Dolayısıyla filmimize güveniyoruz” sözleriyle iddialı konuşuyor.

Yönetmenliğini Konstantin Konovalov’un, senaristliğini ise Yevhen Tymoshenko’nun üstlendiği, Wonder Yapım imzalı Türkiye, Gürcistan ve Ukrayna ortak yapımı film 18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Osmanlı ve Tuna Siçi Kazaklarının Hacıbey Kalesi için verdiği mücadeleye ve kılıçların gölgesindeki bir aşk hikayesine odaklanıyor.

Haftanın ikinci yerli filmi klasik korku türündeki ‘El-Zebir’ ise, çocukluğunda yaşadığı kötü olayların düğününün arifesinde nüksetmesi sonucu Tuğba’nın yaşadıklarını konu ediniyor. Sinan Uzun’un yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Mustafa Kara, Cemalettin Çekmece, Ada Mural, Elis Büşra Kılıç ve Cemal Aşkın Alpçetin yer alıyor.

‘DENGESİZ’ BU KEZ KARARLI GİBİ

Haftanın öne çıkan yabancı yapımı ‘Dengesiz’ ise daha önce 1 Ekim’de vizyona gireceği ilan edilen fakat son dakikada ertelenen, baş rolünde ‘Akıl Oyunları’nın ünlü oyuncusu Russell Crowe’un rol aldığı ‘Dengesiz’. Oscarlı oyuncu Crowe, Derrick Borte’nin yönettiği filmde bu kez bir başka ‘delilik’ performansıyla seyircinin karşısında.

Trafik ışıklarında tartıştığı Rachel’e (Caren Pistorius) kafayı takan Crowe’un aksiyon dolu kedi fare oyununda genç bir kadının hayatta kalma mücadelesi seyircinin tansiyonunu yükseltecek. Haftanın son yeni filmi ise yediden yetmişe animasyon tutkunları için beyazperdeye gelen ve bu yıl Golden Globe’da ‘En İyi Animasyon’ ödülüne layık görülen ‘Bay Link: Kayıp Efsane’ animasyonu. Uzun zamandır haber alamadığı yakınlarını arayan Mr. Link ve ona bu serüvende eşlik eden kaşif Sir Lionel Frost ile maceraperest Adelina Fortnight’ın hikayesini minik seyircilerle buluşturuyor. 3D seçeneği ile izlenebilecek filmin yönetmen koltuğunda Chris Butler oturuyor.

BÜTÇELİ YAPIMLAR BİR BİR ERTELENDİ

Salgını nedeniyle bu haftada birçok önemli yapımın vizyon tarihi değişti ya da ertelendi. Son olarak Hayalet Avcıları Ghostbusters: Afterlife 2021’e ertelenirken, Candyman’in 27 Ağustos 2020’de seyirciyle buluşacağı açıklandı. 27 yıllık serinin altıncı filmi Jurassic World: Dominion 10 Haziran 2022’ye ertelendi.

Gişe rekortmeni Hızlı ve Öfkeli’nin devam filmi F9, için Universal ikinci kez erteleme kararı aldı. Filmin yeni vizyon tarihi 28 Mayıs 2021. Daniel Craig’in beşinci ve son kez James Bond karakterine hayat vereceği No Time To Die (Ölmek İçin Zaman Yok) bir kez daha ertelendi.

Daha önce pandemi nedeniyle 3 Nisan’dan 13 Kasım’a ertelenen yeni James Bond filmi No Time to Die, bu kez de 2 Nisan 2021’e ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN