Salonların umudu Bond dijital yolcusu

Salonların umudu Bond dijital yolcusu

Sinema salonlarına darbe bu kez kült seri James Bond’dan geldi. Vizyon tarihi 5 kez değişen ve merakla beklenen James Bond serisinin 25. filmi No Time To Die’ın dijital yayın platformlarında yayınlanması planlanıyor.

AYŞE LEBİN KATI / KARAR  

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yerini dijital platformlara bırakan sinema salonları zor günler geçirmeye devam ediyor. Christopher Nolan imzalı Tenet’in gişede 300 milyon barajını geçmesi sinemalar için umut ışığı görülse de uzun vadede sinemanın uğradığı büyük zararı gözler önüne serdi.   

İlk haftasında ABD’de 20,2 milyon dolar gelir elde edebilen yapım, gişede deyim yerindeyse adeta ‘çakılarak’ 2006 yılında vizyona giren The Prestige’den bu yana en düşük açılış yapan Nolan filmi olmuştu. Salonlara bir darbe de merakla beklenen kült film James Bond’dan geldi. Serinin Daniel Craig’li son filmi olan ‘Ölmek İçin Zaman Yok’un dijital platformlarda gösterilmesi için anlaşma görüşmelerinin başladığı belirtildi.  

Bu yılın başlarında vizyona girmesi beklenirken 5 kez ertelenen Ölmek İçin Zaman Yok’un prömiyeri ile ilgili sorular hızla arttı. Hayranlar Daniel Craig’in James Bond olarak son gezisini nihayet ne zaman göreceklerini merak ederken, yapım şirketi MGM filmin vizyona girmesi için en iyi stratejiyi bulmak için perde arkasında çalışıyor gibi görünüyor.  

Çeşitli raporlar, stüdyonun No Time To Die’ın gecikmeleri nedeniyle şimdiden 30 ila 50 milyon dolar kaybettiğini bildirdi. Filmi önemli ölçüde 2021’e geri çekmiş olsalar da, dünyanın nasıl görüneceğine ve o zaman geldiğinde küresel bir sinema filminin gösteriminin ne kadar mümkün olacağına dair hala bir garanti yok. Variety’ye göre, bu yılın başlarında MGM, teatral bir sürüm yerine çeşitli akış platformlarıyla kabaca 600 milyon dolarlık bir anlaşma içinde olduğunu yazdı.  

Derginin kaynakları, fiyatın çok pahalı olduğunu ve bu yüzden anlaşmanın asla gerçekleşmediğini söyledi. Bloomberg kısa süre önce Netflix ve Apple’ın, MGM’nin yalanladığı bir rapor olan No Time To Die yayınlama haklarını almayı düşünen yayın hizmetleri arasında olduğunu bildirdi.  

Stüdyolar bu yıl dijital platformlarda birçok filmi yayınlamayı seçerken, Wonder Woman 1984, F9 ve Black Widow gibi çoğu 2020 destek direği hala sinema gösterimi için saklandı. Bugüne kadar, Mulan muhtemelen akışa geçiş yapan en büyük film. Bu hareketin Disney için ne kadar başarılı olduğu hala belirsiz, ancak yöneticilerin sonuçlardan memnun olduğu bildirildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN