Kayıt yapan FETÖ’cü sessiz konuşuyordu

Kayıt yapan FETÖ’cü sessiz konuşuyordu

FETÖ’nün TSK’daki gizli toplantıları kayıt altına aldığı yapılan soruşturmalarda belirlenmişti. O kayıtlardan birinde, örgüt üyesi askerin kendi sesi kayıtlara girmesin diye sessiz konuştuğu ortaya çıktı.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ, TSK’ya kumpasları hazırlarken, öncesinde örgüte yakın internet sitelerinde ses kayıtları yayınlayarak kamuoyu oluşturdu. TSK’nın gizli toplantılarında yapılan kayıtların çoğunlukla böceklerle ortam dinlemesi yapılarak alındığı tespit edildi. Ankara Başsavcılığı’nın soruşturmasında tanık olarak ifade veren 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hakimi Albay Olcay Yeşilkaya, kendisinin de bulunduğu bir toplantının FETÖ tarafından kaydedildiğini, internete sızdırılarak hakkında soruşturma açılmasının sağlandığını söyledi. Ancak kaydı yapan FETÖ’cü askeri savcının yanında getirdiği dizüstü bilgisayarla kayıt yaptığını, bu nedenle toplantı boyunca sessiz konuşmaya çalıştığını anlattı. 2008’den itibaren Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve kovuşturmalarında görevli olduğunu söyleyen Yeşilkaya, 2009 yılı sonrasında alınan askeri hakimlerin Fethullahçı olduğunu söyledi. Yeşilkaya bu askeri hakimlerin ortam dinlemesi dahil bir çok yasadışı faaliyette bulunduğunu belirterek şunları anlattı: “Hakim Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile birlikte çalışmam nedeniyle hem ben hem de benimle birlikte çalışan Hakim Albay Okşan Çidem basında yer almaya başladık. Bizi haber yapan basın FETÖ’ye yakın basın organlarıydı. Sonuçta bu terör örgütünün hedefi haline geldik. O dönemde sürekli olarak bilgi, belge sızmaları, ses kayıtları yapılıp bu terör örgütüne servis edilmekteydi. 2009 yılı Kasım ayında benim de bu şekilde bir olay başıma geldi. Milli Savunma Bakanlığı içerisinde Askeri Adalet İşleri Başkanının odasında yaptığımız bir toplantı ses kaydına alındı.”

‘BAŞIMA ÇOK ŞEY GELDİ, ONDAN SESSİZ KONUŞUYORUM’

FETÖ’nün kaydettiği toplantının Hava Kuvvetleri Savcısı Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’a ait görev bilgisayarının imajının kopyalandığı DVD’deki belgeler konusunda olduğunu belirten Yeşilkaya “Hava Kuvvetleri askeri savcılığına yardımcı olacağımız söylenmişti. Toplantıda kopya DVD incelendi. Bu toplantı sırasında hatırladığım kadarıyla Ö.T. iki üç defa yanıma yaklaşarak düşük sesle bana bir şeyler söylemeye çalışmıştı. Ne dediğini anlamamıştım ve hatta neden böyle konuştuğunu kızarak sormuş ve yanımdan uzaklaştırmıştım. Daha sonra normal bir şekilde kendisine sorduğumda bana başına bir sürü şey geldiğini, yine başı belaya girer diye korktuğunu söylemişti.” 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ö.T. ihraç edilen askeri savcılar arasında yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN