‘MİT’in ByLock listesi delil olmaz’ iddiası

‘MİT’in ByLock listesi delil olmaz’ iddiası

Erzurum’da FETÖ’den yargılanan eski Vali Yardımcısı Boylu’nun avukatı, MİT’in ByLock listelerini Litvanya’dan virüsle elde ettiğini iddia ederek bunların delil olamayacağını öne sürdü.

15 Temmuz sonrası hakkında açılan FETÖ davasından yargılaması devam eden eski vali yardımcısı Ersin Boylu’nun duruşmasına 2. Ağır Ceza mahkemisinde devam edildi. ByLock programını kullanmadığını iddia eden Boylu yeniden sorgulama yapılmasını talep etti.

Boylu’nun avukatı Celal Zunguldak ise “MİT, ByLock sunucunun bulunduğu Litvanya’ya virüs gönderiyor ve hacker yöntemi ile bilgileri alıyor. Eldi edilen listeler delil olarak kullanılamaz” iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti de ByLock sorgusunun yeniden yapılması ve içeriğinin tespiti için Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına, Ersin Boylu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN