Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları tanıtım toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları tanıtım toplantısında konuştu.

Kemal  Kılıçdaroğlu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde partisinin Kadın Kolları tanıtım toplantısında konuştu. Kadın haklarını almaları konusunda mücadeleci olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotası getirilmeli." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle;

Çöp konteynırlarından yemek toplayan kadınlar görmek istemiyoruz.

Eşitliği kadınlar lütuf olarak beklememeli. Mücadele sonunda alınmalı. Mücadele alın terinin karşılığıdır. Bütün kadınlardan kimliği ne olursa olsun iki temel konuda ortak hareket etmelerini bekliyorum.

Gücünüzün farkında olun, olağanüstü bir gücünüz var. Bu ülkede yaşayan kadınlardan iki şey bekliyorum. Ben sizin haklarınızı savunuyorum. Ama siz de kendi hakkınızı savunun. Siyasi partiler yasasında cinsiyet kotası istiyorum diyeceksiniz. 

5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ NEDİR?

5 Aralık 1934 yılında Ulu Önder Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. O tarihten bu yana 5 Aralık, Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor ve temelini Olympe de Gouges'un 1791'deki Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi'nden alıyor. Bildirgede kadınların hukuki, politik ve sosyal alanda erkeklerle eşit kılınması gereği anlatılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN