Kılıçdaroğlu'ndan 'İmralı' iddiası: İktidar görüşebilir miyiz arayışında

Kılıçdaroğlu'ndan 'İmralı' iddiası: İktidar görüşebilir miyiz arayışında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin HDP'yi parçalama planı yaptığını söyledi: İktidar HDP'yi kendi yanına çekemeyince ikinci parti kurup HDP'yi parçalayabiliriz arayışında. İmralı ile görüşme yapabilir miyiz gibi bilgiler geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu T24'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu 'yeni bir Kürt partisi kurmak istiyorlar' iddiasıyla alakalı soruya cevap vererek, "İktidar HDP'yi kendi yanına çekemeyince ikinci parti kurup HDP'yi parçalayabiliriz arayışında. İmralı ile görüşme yapabilir miyiz gibi bilgiler geldi" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Millet İttifakı seçimler döneminde oluşturuldu. Ana söylemi de demokrasi insan hakları basın özgürlüğü bağımsız yargıydı. Bir protokolümüz vardı.

"SARAY ARAYIŞ İÇİNDE"

Öncelikle saray 'acaba ben kendi iktidarımı sürdürmek için nasıl yasal düzenleme yapabilirim' arayışı içinde. Bu arayışı hayata geçirmek için MHP'yi ikna etmek zorunda. Bu arayış devam ediyor. 

O arayışa göre yeni tablo çıkarsa siyaset de yeni tabloya göre kendini konumlandırır. Pozisyon böyle devam ederse demokrasi isteyenler bir araya gelecektir. Önümüzdeki seçimleri parti seçimi olarak görmüyorum . Önümüzdeki seçimler demokrasiden yana olanlarla otoriteden yana olanların seçimi.

"DAVUTOĞLU VE EKİBİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPMIŞ"

Demokrasi isteyenlerin ortak söylemi güçlendirilmiş parlamenter rejim. Neden güçlendirilmiş? Parlamenter rejim deyince eskiye dönmek değil, bir daha bu ülkede iktidar krizi başka krizler çıkmasın diye yeni bir anayasa ile parlamentosu güçlendirilmiş bir rejim. Davutoğlu ve ekibi güzel bir çalışma yapmışlar. Benzer çalışmayı biz de yapıyoruz. İYİ Parti, Saadet Partisi tarafından dillendirdi, Babacan da güçlendirilmiş parlamenter rejimi savunuyor.

Önümüzdeki süreç için bugünden bir araya gelmek çok erken. Söylemde bir ortaklaşma var güçlendirilmiş parlamenter üzerine. Önümüzdeki süreci Türkiye'nin aydınlığa çıkabileceği demokrasiden yana siyasi partilerin bir araya gelip demokrasiyi getirmek için çaba harcayacaklarına inanıyorum

"İKTİDAR HDP'Yİ KENDİ YANINA ÇEKEMEDİ"

Gelen bilgi şöyle: İktidar HDP'yi kendi yanına çekemeyince ikinci parti kurup HDP'yi parçalayabiliriz arayışında. İmralı ile görüşme yapabilir miyiz gibi bilgiler geldi. Sonuç olarak mümkün mü bilmiyoruz. Selahattin Bey'in içeride tutulma gerekçelerinden birinin de bu olduğu ifade ediliyor. Selahattin Bey cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsunuz ama dışarı çıkarmıyorsunuz siz de buna demokrasi diyorsunuz. Aklın alamayacağı bir şey. Cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsunuz kararı veren de hakimler. Ama içeride kalacaksın. 

Yeni partiler kurulurken Millet İttifakı'nın parçalanmasını sağlamak saray ittifakının temel hedeflerinden birisi. Uğraşıp didindiler olmadı. İkinci olarak da 'çok parti kurdurarak buradan seçmenleri kaydırabilir miyiz?' bu tuzağa demokrasiyi savunan kimsenin düşmemesi lazım. Gidip parti kuracaksın dolayısıyla buna herkesin dikkat etmesi lazım."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KARAR TV'de yaptığı açıklamada hükümetin yeni bir Kürt partisi kurdurmak istediğini iddia etmişti:

"Millet ittifakını parçalamak istiyorlar. HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. İktidar havuz medyasında bize bir şey yapamayacağını anladı. CHP'ye yakın medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayrı bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazır gel deniyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN