Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin evlatlarını derhal serbest bırakın

CHP lideri Kılıçdaroğlu Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Türkiye’nin evlatlarını derhal serbest bırakın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi  Üniversitesi'ndeki eylemler sırasında gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması için çağrıda bulundu. 

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Türkiye’nin evlatlarını derhal serbest bırakın!" notunu ekledi. 

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi'ne atanan kayyım rektörü kimsenin istemediğini ifade ederken gerginliğin arttığını söyledi. Öğrencilerin anne babalarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Sağduyulu davranarak iktidarın değirmenine su taşımamalıyız" dedi. 

AK Parti’ye çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın ve gerginliğe bir son verin" ifadesini kullandı.  

 

 

NE OLMUŞTU?

Dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına ve öğrenci tutuklamalarına karşı gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına izin verilmemişti.

Bunun üzerine öğrencileri dağıtmak için polis kampüse girmiş, bir grup öğrenciye müdahalede bulunmuştu.

İstanbul Valiliği, dün gece toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Polisin Boğaziçi Üniversitesi'ne girerek öğrencilere müdahale etmesi büyük tepki çekmiş, başta siyasi liderler olmak üzere çok sayıda kişi yaşananlara tepki göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN