Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu anmasında: 28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta

Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu anmasında: 28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da Uğur Mumcu anmasına katıldı. Mumcu'nun evinin karşısındaki Faili Meçhuller Anıtı'nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu "28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da düzenlenen Uğur Mumcu anmasına katıldı.

Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu'nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü.

Uğur Mumcu'nun evinin karşısında bulunan Faili Meçhuller Anıtı'nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, Mumcu'nun ailesi eşlik etti. 

01-007CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun vefatının ardından çekilen anma fotoğraflarının olduğu alanı da gezdi.

"KARANLIĞA IŞIK TUTMAYI ONDAN ÖĞRENDİK"

Kılıçdaroğlu anmanın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir Kuvayımilliyeciydi. Araştırmacı gazeteciliği, karanlıklara ışık tutmayı, direnmeyi, kalpaklı Kuvayımilliyeci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler.

02-004Mumcu ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na ve Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bırakarak, mum yaktı.

"ASIL FAİLLER HALA KARANLIK"

28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O, ölmeden önce diyordu ki 'Vurulduk ey halkım, unutma bizi.' Biz onu unutmayacağız, o bizim yüreğimizde, o bizim kalbimizde, onu unutmak mümkün değil. Ülkesini seven, bayrağını seven herkes Uğur Mumcu'yu hiç unutmayacaktır. Uğur Mumcu medyanın bir lideridir, bir önderidir, bir aydınlanmacısıdır. Dolayısıyla bir Cumhuriyet değeridir, onu unutmak zaten mümkün değildir. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır."

03-002

04-001

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN