TRT'den geri adım: Arşiv görüntülerini silmeleri tepki çekmişti

TRT'den geri adım: Arşiv görüntülerini silmeleri tepki çekmişti

TRT'nin, Uğur Mumcu'ya ait arşivi kaldırması tepkilere neden oldu. Skandalın haberleştirilmesinin ardından başta gazeteciler olmak üzere birçok kişi, sosyal medyadan TRT'ye tepki gösterdi. Bunun üzere TRT'den ilk açıklama geldi.

MELEK GEDİK | KARAR

TRT'nin, Uğur Mumcu'ya ait arşivi kaldırması tepkilere neden oldu. Skandalın haberleştirilmesinin ardından başta gazeteciler olmak üzere birçok kişi, sosyal medyadan TRT'ye tepki gösterdi.  

Mumcu'nun oğlu gazeteci Özgür Mumcu da TRT'den "Bir cevap bekliyoruz" açıklaması yaptı. Tepkiler üzerine TRT Arşiv'in resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

TRT'DEN UĞUR MUMCU AÇIKLAMASI

Özgür Mumcu'yu etiketleyerek yapılan paylaşımda "Ülkemiz gazetecilik tarihinin önemli bir ismi olan Uğur Mumcu’nun arşivinin kaldırılması söz konusu değildir. Bu görüntüler tüm TRT arşivleri gibi tek bir adrese TRT İZLE'ye taşınmaktadır. Uğur Mumcu arşivi en kısa sürede TRT İZLE'den Türkiye'nin ulaşımına açılacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

"SOMUT NETİCESİNİ BEKLİYORUZ"

TRT'nin açıklamasının ardından Özgür Mumcu da yeni bir paylaşım daha yaptı. Twitter'dan paylaşım yapan Mumcu "TRT'den gelen açıklama. Israrlı takibi ve haberi sebebiyle Emre Kızılkaya'ya teşekkürler. Açıklamanın somut neticesini bekliyoruz" diye yazdı.

"SESSİZCE YOK OLUYOR"

Journo sitesinden Emre Kızılkaya, Uğur Mumcu'nun katıldığı programların çevrimiçi arşivden kaldırıldığını yazmıştı.

Haberde şu ifadeler kullanılmıştı: "Ama bir yandan da TRT’nin herkese açık çevrim içi arşivine yüklenen programlar sessizce yok oluyor. Bunu ilk kez geçen yaz Uğur Mumcu sayesinde fark ettim.

TRT’de 1979 yılında yayımlanan Ayın Getirdikleri programını arıyordum. Mumcu’nun Emre Kongar ile yaptığı bu programdan bazı kesitler sosyal medyada çok paylaşılmıştı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN