Kimler aşı olabilecek? Bakan koca açıkladı

Kimler aşı olabilecek? Bakan koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısı için riskli gebelere, 65 yaş üzerindeki kronik hastalara, 5 yaş altı kronik hastalara, riskli görev yapan sağlık çalışanlarına ve organ nakli olanlara öncelik verileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde koronavirüsle mücadele ve aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Grip aşısı için 2021 yılının siparişinin şimdiden verildiğini ifade eden Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun aşı için kimlere öncelik verilmesi gerektiğini belirlediğini söyledi. 

Koronavirüs sürecinde grip aşısının öneminin daha da arttığını söyleyen Bakan Koca, açıklamalarında şu ifadere yer verdi:  

2021 yılının grip aşısının siparişini şimdiden veriyoruz. 2020 yılının aşısını da geçen sene yaptık.  

Pandemiyle birlikte grip aşısının önemi daha da arttı. Bu sene 1 milyon 300 bin grip aşısını tedarik etmiş olduk.  

400 bin doz grip aşısı eczanelerde. Grip aşılarını daha da artırmak için yoğun bir gayret içindeyiz.  

Grip aşısı geçen yıla göre 2 kat artacak. 

GRİP AŞISINDA ÖNCELİK KİMLERE VERİLECEK? 

Bilim Kurulu grip aşısı içim kimlere öncelik verilmesi gerektiğini belirledi.  

Grip aşısı riskli gebelere, 65 yaş üzerindeki kronik hastalara, 5 yaş altı kronik hastalara, riskli çalışan sağlık çalışanlarına, organ nakli olanlara yapılacaktır.  

Grip aşısını 3 milyon doza çıkarmak için çalışıyoruz.  

“ARALIK’TA AŞI UYGULANABİLİR” 

Aralık ayında bağışıklık düzeyinin geliştiğine kanaat getirirsek Türkiye'de 5 milyon aşılama yapabiliriz.  

Aralık ayında Covid-19 aşısı uygulanabilir. 

AŞI FİYATI NE KADAR?  

Türkiye'de önceki senelerde ekim ayında grip mevsimi başlamadan vurulan 'grip aşısı' bu sene koronavirüs sebebiyle çok daha büyük önem taşıdığı için fiyatının artacağı iddia edilmişti. Sağlık Bakanlığı tartışmalara son vermek için grip aşısı yaptırabilecek kişilerin listesi e-Nabız sistemine yükledi. Aşı fiyatı ise değişmeyerek 72,64 lira oldu. 

AŞI DENEMELERİ  

Bu arada Çin’den gelen koronavirüs aşısının gönüllüler üzerindeki denemelerine Türkiye’nin birçok ilinde başlandı. Son olarak Ankara Şehir Hastanesinde yapılan deneme, hastanenin Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel üstünde de denendi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN