Grip aşısı krizi büyüyor: Ölü sayısı 83'e yükseldi

Grip aşısı krizi büyüyor: Ölü sayısı 83'e yükseldi

Güney Kore'de grip aşısıyla bağlantılı olduğu düşünülen ölümlerin sayısı 83’e ulaştı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın haberine göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KCDC), çoğu 70 ila 80 yaşlarında 85 kişinin mevsimsel grip aşısı olduktan sonra yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ölümler ülkede aşı güvenliğine ilişkin endişelere yol açarken, KCDC yetkilileri ölümlerin 72'sinde aşının doğrudan etkisinin olmadığını, 11 vakanın ise halen soruşturulduğu belirtti.

Ölen kişilerin 34'ünün 80, 37'sinin 70 yaş üstünde, 4'ünün 60'larında, 8'inin ise daha genç olduğu kaydedildi.  

Güney Kore'de 17 yaşındaki bir genç de grip aşısı vurdurduktan sonra yaşamını yitirmişti. Yetkililer gencin ölümünün de aşıyla ilgisinin bulunmadığı bildirmişti. 

Yaklaşık 19 milyon kişiye grip aşısı yapmayı planlayan Sağlık Bakanlığı, şu ana dek 11,5 milyon kişinin aşılandığı kampanyayı sürdüreceğini duyururken, Kore Tabipleri Birliği, hükümetin grip aşısı programını ertelemesi gerektiğini öne sürüyor.

ASTRAZENECA'NIN AŞI TESTİNDE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta, Brezilya Ulusal Sıhhi Gözetim Ajansı, Oxford ve AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği koronavirüs (Kovid-19) aşısı denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllünün hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşında olduğu, ölüm nedeninin ise ‘Kovid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar’ olduğu ifade edilmişti.

ELLI LILLY KLİNİK TESTLERİ DURDURMUŞTU

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) üzerine araştırmalar yapan ilaç firması Eli Lilly’nin klinik testlerini "potansiyel güvenli endişesi" nedeniyle geçtiğimiz ay durdurmuştu.

Şirketin Sözcüsü Molly McCully tarafından yapılan açıklamada, Veri Güvenliği İzleme Kurulunun (DSMB) isteği üzerine, antikor çalışmalarını içeren devlet destekli klinik testlerin durdurulduğu teyit edilmişti. 

McCully, “Lilly, bağımsız DSMB'nin bu çalışmaya katılan hastaların güvenliğini dikkatli bir şekilde sağlama kararını destekliyor." ifadesine yer vermişti.

JOHNSON AND JOHNSON DA AŞI ÇALIŞMALARINI DURDURMUŞTU

Diğer bir Amerikan şirketi olan kozmetik ve hijyenik ürünlerin yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaç üreticisi Johnson and Johnson (J&J) firması da dün, bir katılımcının hastalanması nedeniyle Kovid-19 aşı denemesine ara verdiğini duyurmuştu.

TÜRKİYE'DE KİMLER GRİP AŞISI VURULABİLİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN