Kış geri döndü: Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Kış geri döndü: Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Ankara'da bu sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli sağanak yerini kar yağışına bırakacak. Meteorolojik tahminlere göre İstanbul'a da cuma ve cumartesi günü kar yağışı gerçekleşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ankara'da gece saatlerinde başlayan kuvvetli güney rüzgarları etkisini artırarak yerini sabah saatlerinde kuvvetli sağanak yağışa bıraktı. Sağanak yağışın gün içinde yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak şeklinde başlayacan yağışın, hızlı soğumayla birlikte zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.  Yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.      

Ulaşımda olası aksamalar, su baskını, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.     

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

4 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor.
      
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.      

Sabah saatlerinde başlayan kısa süreli kuvvetli sağanağın, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda olası aksamalar, su baskını, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.      

TUNCA NEHRİ'NDE 'KIRMIZI ALARM' UYARISI

Edirne'de sağanak yağmur ve Bulgaristan'dan gelen su baskınları nedeniyle debisi 211 metreküp/saniye yükselen Tunca Nehri'ndeki alarm seviyesi turuncudan kırmızıya yükseltildi. Tunca'nın geçtiği Kırkpınar Yağı Güreşleri'nin de yapıldığı Sarayiçi sular altında kalırken, taşkınla nehirde su maymunu görüldü.

Edirne'de kuvvetli sağanak etkili olmaya devam ediyor. Kentte aşırı yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, suyla dolan cadde ve sokaklar şerit çekilerek trafiğe kapatıldı. Trakya'da yağışın etkili olması nedeniyle Bulgaristan baraj kapaklarını açtı. Barajların kapaklarının açılmasıyla Tunca Nehri'nde su seviyesi debisi, 145 metreküp/saniyeden 211 metreküp/saniyeye yükseldi. Akşam saatlerinde DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü, Tunca Nehri için uyarısını turuncu alarmdan, kırmızı alarma yükseltti.

RADAR GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

1.jpg

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

İstanbul'da dün mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam eden sıcaklıklar, akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanakla birlikte düşüşe geçti. İstanbul'da etkisini bu sabah itibariyle artıran sağanak yağışın yerini cuma ve cumartesi günü kar yağışına bırakması bekleniyor.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2.jpg

1-001.jpg2-001.jpg3.jpg4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN