Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Bakan KÇÖ ile ilgili tarih verdi

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Bakan KÇÖ ile ilgili tarih verdi

Koronavirüs salgını döneminde mart ayından bu yana uygulanan kısa çalışma ödeneğinin ne zaman hesaplara yatacağı Bakan Selçuk tarafından açıklandı. KÇÖ’nün uzatıldığını duyuran Selçuk, işçiyi ve işvereni korumaya devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, 29 Mart 2020 tarihi itibarıyla Kovid-19 salgını sürecinin ekonomik etkilerini azaltmak için uygulanan  kısa çalışma ödeneklerinin kasım ayı ücretleri için kasım ayının ilk haftasını işaret etmişti. 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılan KÇÖ ödemeleri, işçilerin IBAN hesaplarına yatırılıyor. IBAN hesapları bulunmayanlar ise kısa çalışma ödemelerini PTT aracılığıyla alıyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde işveren ve işçiyi zor durumda bırakmamak adına yürürlüğe sokulan Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması devam ediyor. Kısa Çalışma Ödemelerinin (KÇÖ) hesaplara yatılacağı tarih bilgisini paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5 Kasım tarihi itibarıyla KÇÖ’lerin hesaplara yatacağını duyurdu..

Yeni normal sürecinde istihdamın korunması adına desteklerin devam edeceğini vurgulayan Bakan Selçuk, işverenlerin ve çalışanların yanında olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Kısa Çalışma Ödeneği'nin (KÇÖ) uzatıldığını da hatırlatan Bakan Selçuk, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) süresinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı.

İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği vatandaşların IBAN hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri olmayanlar da ödemelerini PTT üzerinden alacak.

Cumhurbaşkanı kararı ile Kısa çalışma ödeneği süresini 2 ay daha uzatılmıştı. Söz konusu karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

kisa-calisma-odenegi-ne-zaman-yatacak-bakan-kco-ile-ilgili-tarih-verdii.jpeg

Kısa çalışma ödeneğinin süre uzatımına ilişkin karara göre, 4 bin 447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 23. maddesinde paylaşılan esaslar kapsamında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar dâhilinde zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30 Haziran 2020 tarihine dek kısa çalışma başvurusu yapan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin zamanının, 30 Haziran 2020 tarihli 2 bin 915 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan 2 aylık süreden sonra başlamak kaydıyla 2 ay daha uzatıldığı belirtildi

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı dâhilinde 26 Mart 2020 tarihi itibarıyla başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut yararlananlar için iki ay daha uzatılmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN