Bakan Selçuk: Bir yılda 3.5 milyon kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı

Bakan Selçuk: Bir yılda 3.5 milyon kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bir yıl boyunca 3.5 milyon kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2021 Mali Yılı Bütçesini görüşmek üzere toplandı. Burada milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt veren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir yıl boyunca 3.5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği uygulaması yaptıklarını belirterek, “Koronavirüs döneminde yapılan tüm desteklerin nakdi ücret desteği, normalleşme desteği, işsizlik ödeneği harcamalarının tutarı 32.8 milyar TL'ye ulaştı" ifadelerini kullandı.  

“DOĞU VE BATI’NIN SORUNLARI FARKLI”  

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Türkiye'nin sorunlarını bölgesel farklılıkları ele alarak değerlendirmek gerektiğini, Türkiye'nin doğusunda sorunların farklı, batısında farklı olduğunu düşündüğünü söyleyerek, Meclis gündeminde bir yasanın bulunduğunu, bunun bazı maddelerinin ise bakanlığın talebi doğrultusunda getirildiğini ifade etti.  

“YARDIMLAR AK PARTİ’NİN LÜTFU DEĞİL”  

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı da sosyal yardımlara karşı olmadıklarını, hak edenlere yapılan yardımların hükümetin bir lütfu değil, devletin imkanlarıyla verilen yardımlar olduğunu söyledi.  

Arı, devletin imkanlarının kullanılarak yapılan yardımların düzenli şekilde kaydının tutulmadığını ileri sürerek, hak etmeyenlere de bu yardımların verildiğini kaydetti.  

“GELİR TESTİNDEN GEÇEMEYEN KİŞİ SOSYAL YARDIM ALAMAZ”  

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Bakanlığın çalışma alanının çok geniş olduğunu, büyük bir kesime hitap edildiğini dile getirdi. Muhalefet partili milletvekillerinin, sosyal yardımlarla ilgili eleştirilerine de yanıt veren Güneş, "Muhalefet milletvekillerinden sosyal yardımlarla ilgili gelen tepkilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Burada kişilere yapılan yardımlar gelir testine tabidir. Gelir testinden geçemeyen kişi, sosyal yardım alamamaktadır" ifadelerini kullandı.  

BEKAROĞLU’NDAN ELEŞTİRİ   

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun Bakan Selçuk'a yönelik eleştirileri AK Partili milletvekillerinin tepkisini çekti.  

“3.5 MİLYON KİŞİYE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULADIK”  

Milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt veren Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğine ilişkin soruya, "Bir sene boyunca 3.5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği uygulaması yaptık. 3.5 milyon kişiye ulaşan milyarlarca liralık operasyonu alnımızın akıyla tamamladık. Covid döneminde yapılan tüm desteklerin nakdi ücret desteği, normalleşme desteği, işsizlik ödeneği harcamalarının tutarı 32.8 milyar TL'ye ulaştı" dedi.  

“BAKANLIKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ FAYDALI”  

Aile ile çalışma bakanlıklarının birleştirilmesinin faydasını salgın sürecinde gördüklerini dile getiren Selçuk, sosyal yardımlaşma vakıflarına yapılan başvuruların hızlı bir şekilde SGK ve İŞKUR veri tabanında kontrol edilip kısa sürede sonuçlandırıldığını dile getirdi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN