Kısa çalışma uygulamasının uzatılması TBMM’de kabul edildi

Kısa çalışma uygulamasının uzatılması TBMM’de kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasını uzatma yetkisini veren yasa tasarısı bugün Meclis'te görüşüldü. Görüşmelerin ardından 10 maddelik mini torba teklifi kabul edildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 11 maddelik teklif ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresinin sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatılabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanına yetki veriliyor.

İş yerlerinin normale dönüşünü teşvik etmek amacıyla hazırlanan kısa çalışmadan normal çalışmaya geçen iş yerleri için 3 ayı geçmemek üzere, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı veya iş veren hissesi primlerini tamamı destek olarak verilecek.

“DİJİTAL MECRALAR” KOMİSYONU KURULUYOR

TBMM’de “Dijital Mecralar” adlı yeni bir ihtisas komisyonu kuruluyor. Komisyon, sosyal medya, internet ve bilişim gibi konuları görüşecek. Yeni komisyon plan bütçede görüşülen mini torba teklifine eklendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN