Kocaeli'de koronavirüs önlemlerine uymayan 452 kişiye para cezası

Kocaeli'de koronavirüs önlemlerine uymayan 452 kişiye para cezası

Küresel salgın tüm dünyada etkinliğini devam ettirirken Türkiye’de önlemler alınmaya devam ediyor. Kocaeli'de koronavirüs tedbirlerine uymayan 452 kişi ve 26 iş yerine para cezası uygulandı.

Son dönemde ülkemizde ve dünyada yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakaları için bir takım tedbirler alınmaya çalışıyor. Alınan tedbirleri denetleme kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü 452 kişi ve 26 iş yerine para cezası verdi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik dün yürütülen çalışmalar kapsamında 1819 iş yeri denetlendi, 22 bin 219 kişi kontrol edildi.

Denetimlerde karantina ihlali yapan 33, sosyal mesafe kuralına uymayan 10, maske takmayan 331 ve sigara yasağına uymayan 78 kişi ile tedbirlere uymayan 26 iş yeri sahibine idari para cezası uygulandı.

66 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ayrıca, yapılan denetlemelerde çeşitli suçlardan aranan 66 şüpheli yakalandı. 

Salgının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan trafik tedbirlerine istinaden yapılan denetimlerde de 1400 araç ve sürücüsü kontrol edildi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN