Semt pazarlarında yeni dönem: Seyrek saatlerde indirim uygulanacak

Semt pazarlarında yeni dönem: Seyrek saatlerde indirim uygulanacak

İstanbul'da koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, semt pazarlarında akşam üstü yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla seyrek saatlerde indirim uygulanması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da koronavirüs tedbirleriyle ilgili denetimlerde bulundu. Vatandaşları uyaran Yerlikaya, "Bizim niyetimiz İstanbulumuz için şu, koronavirüs önlemlerini biz kendi nezdimizde samimi olarak uygulamak zorundayız. Selamlaştığımız insanları, dostları, sağlığını önemsiyorsak basit bir kural, şu maskeyi kurallara uygun takalım, mesafeye riayet edelim. Genelge kurallarına uyalım ki daha ileriye gidecek kısıtlama tedbirleri gelmesin. Her türlü olumsuz rakamları minimum hale getirmeyi daha önce başardık" dedi.

"SOKAĞA ÇIKMANIN TAMAMEN KISITLANDIĞI BİR DÖNEM YAŞAMAYALIM"

Yerlikaya şunları söyledi: 

"Maske tak demiyoruz artık, maskeni indirme, can alma diyoruz. Sokağa çıkma, çıkmak zorundaysan maskeyle, temizlikle bu kurallara uy. Misafir çağırma, misafirliğe girme.  Topyekün 83 milyon savaştığımız bu virüste inanın denetim de bir yere kadar. 3 milyon 319 bin 917 denetim yapmışız. Güvenlik güçlerimiz, zabıtalarımız, belediyelerimizin hepsi, bütün arkadaşlarımızla beraber yaptık.

21 milyon ceza yazmışız. Bunun sadece 1 milyonu az önce gelen sigara yasağından. Artık sigara kullanan hemşehrilerime şunu söylüyorum, inşallah sigaradan kurtulurlar ama madem ki bunu içiyorlarsa, maske indirme sebebi olarak bunu uygun görmüyoruz. Sokağa çıkmanın tamamen kısıtlandığı bir dönem yaşamayalım.

engiokixuaey5ct.jpg

İSTANBUL'DA PAZARLAR İÇİN YENİ UYGULAMA

Geçen hafta Esenler'de bir semt pazarını ziyaret edip açıklamıştık. Şimdi burada da bunu söylememiz lazım. Maske-mesafe-temizlik kurallarının en hassas şekilde uygulanması konusunda vatandaşlarımızla konuşuyoruz.

Gördüğüm manzara şu, aldığımız kararın pazarlarda samimi şekilde uygulandığını görüyoruz, nedir o? HES kodu.

Saat 16.00-17.00 sıralarında pazarlarda bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar.

Artık dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı talimatlar da İçişleri Bakanlığımız tarafından genelge talimatlarıyla geldi. Valilikte arkadaşlarımız çalışıyor. Hemşehrilerimize detaylarıyla duyuracağız."

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın 17 Kasım 2020 günü açıkladığı son 24 saatlik verilere göre; 3819 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 103 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 704'e, toplam hasta sayısı ise 421 bin 413'e yükseldi. Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2688 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 359 bin 63'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 464 bin 678, ağır hasta sayısı ise 3657 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,8 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN