Kollarımızda artık yeni bir damar oluşuyor

Kollarımızda  artık yeni bir  damar oluşuyor

Avustralya’da yapılan bir araştırma, giderek daha fazla insanın kollarında ek bir damarla doğduğunu gösterdi. Söz konusu damar, anatomistler için 18’inci yüzyıldan beri önemli bir araştırma konusu.

Damarın bebekler anne karnındayken ortaya çıktığı, bileğin altından geçerek ellere ve ön kola gelişim sürecinde kan pompaladığı ve sekizinci hafta civarında da çoğunlukla yok olduğu biliniyor. Sonraki süreçte bu damarın işlevini ulnar ve radyal damarlar yerine getiriyor. Ancak günümüzde giderek daha fazla insan bu damarla doğuyor; yani damar artık eskisi kadar yüksek bir oranda yok olmuyor. 

Araştırmaya göre, ‘medyan damar’ olarak da bilinen bu anatomik oluşumla doğan insanların sayısı,19’uncu yüzyıldan bu yana giderek hızlanan bir artış gösterdi. Araştırmada, doğal seleksiyonun bu ekstra kan pompalayıcısına sahip insanlardan yana olduğu sonucuna varıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN