Korkutan açıklama en yetkili kişiden geldi: Durduramazsak can kayıpları sürecek

Korkutan açıklama en yetkili kişiden geldi: Durduramazsak can kayıpları sürecek

Bakan Koca'nın en fazla vaka artışının yaşandığı iller arasında gösterdiği Osmaniye'de, koronavirüs denetimlerine katılan Vali Yılmaz, kentte son bir haftada ciddi artışlar olduğunu söyleyerek uyardı: Artışı durduramazsak can kayıpları sürecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıkladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Osmaniye’de koronavirüs denetimleri aralıksız sürüyor.

VALİ YILMAZ DENETİMLERE KATILDI

Osmaniye’de bulunan alışveriş merkezinde yapılan denetimlere katılan Vali Erdinç Yılmaz, esnafa ve çalışanlara korona virüsle mücadeleyi anlattı. Kentteki artışa da dikkat çeken Vali Yılmaz, AVM’de çalışan herkesi kurallara uymaya davet etti. Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, koronavirüs artışının durdurulamaması halinde can kayıplarının devam edeceğini kaydetti.

aw176352-05.jpg
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz

'SON BİR HAFTADA CİDDİ ARTIŞ VAR'

Denetimlere aralıksız devam edileceğinin altını çizen Vali Erdinç Yılmaz, “Denetimlerimize bugün de devam ediyoruz. Osmaniye’de son haftada ciddi anlamda bir artış yaşadık. Bu artışı durdurmamız ve eski günlerimize dönmemiz gerekiyor. Yaklaşık 8 aydır çok iyi durumda gidiyorduk. Korona virüsü yenebilmemiz için kurallara uymamız çok önemlidir. Şu aşamada çok daha önemli hale geldi. Bu anlamda ısrarla Osmaniyeli hemşerilerimden kurallara her zamankinden çok daha uymaları gerektiğinin farkında olmaları gerektiğinin hayati derecede önem arz ettiğini bir kez daha söylemek istiyorum" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'CAN KAYIPLARI SÜRECEK'

"Çünkü kurallara uymazsak bunun artışını durduramayacağız. Artışını durduramazsak maalesef can kayıpları oluyor. Çok ağır atlatan vatandaşlarımız oluyor. Bu üzücü durumlarla karşılaşmamak için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. Bu koronavirüsle mücadele öyle bir şey ki herkes uymadığı zaman büyük oranda uyulsa dahi az sayıda uymayanlar bulaştırmaya yetebiliyor. Çünkü çok çabuk bulaşıyor. Bu hastalığı yenmek kolay ama hepimizin kurallara uymasıyla mümkündür bunu mutlaka başarmak zorundayız. Aslında çok basit, hepimiz kurallara uyduğumuzda koronavirüsü yenebiliriz. Tedbirlerin korona virüsten daha güçlü olduğunun bilincindeyiz. Çok kritik bir aşamada olduğumuz hepimizin kurallara uyması çok önem arz etmektedir."

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

 

Öte yandan güncel verilere göre, son 24 saatte 168 bin 348 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 876 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 174 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 291 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 388 bin 771'e yükseldi. 

 

Bugün 174 kişinin hayatını kaybetmesi ile mart ayından bugüne kadar vefat eden hastada en yüksek sayı görülmüş oldu.

 

Toplam test sayısı 17 milyon 901 bin 868'e ulaştı. Hasta sayısı 474 bin 606, vefat sayısı 13 bin 14, ağır hasta sayısı 4 bin 711, aktif hasta sayısı 72 bin 821 oldu.

 

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,4, yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,3, ventilatör doluluk oranı yüzde 39,2, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,8 olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN