Korkutan araştırma: Koronavirüs 60 saniyede değişiyor

Korkutan araştırma: Koronavirüs 60 saniyede değişiyor

İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmada koronavirüsün protein uçlarının vücuda daha rahat girebilmek için 60 saniyede değişebildiği belirlendi. Bilim insanları, virüsün bunu antikorları atlatmak için yaptığını söyledi.

İngiliz bilim insanları, Kovid-19 hastalığına yol açan SARS-CoV-2 virüsünün sivri protein uçlarının vücuda daha rahat girebilmek için 10 farklı biçim alabildiğini ortaya çıkardı.

Fox News’un haberine göre, İngiltere’deki Francis Crick Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı, laboratuvar deneyi sonucu koronavirüsün sivri uçlarının değişikliklere uğrayarak daha inatçı hale gelebildiğini tespit etti.

Araştırmada, “Bu kadar karmaşık bir nüfuz etme mekanizmasına ne grip ne de HIV sahip” ifadesine yer verildi.

60 SANİYE İÇİNDE DEĞİŞEBİLİYOR

Virüsün protein uçlarının laboratuvar koşullarında çok hızlı değişim yeteneğini gösterdiğini dile getiren araştırmacılar, uçların sadece 60 saniye içinde değişebildiği kaydedildi. Oysa gerçek hayatta yayılması için zamana ihtiyacı var.

Bilim insanları, koronavirüsün antikorlar tarafından belirlenmeye karşı korunmak için böyle değişim geçirdiğini düşünüyor.

Uzmanlar ayrıca bu araştırmanın çok önemli olduğunu, çünkü virüsün neden bu kadar bulaşıcı olduğunu ve ona karşı nasıl mücadele edilebileceğini anlamaya yardımcı olacağını kaydetti.

AĞIR MAKYAJ MASKEYİ İŞLEVSİZLEŞTİRİYOR

Öte yandan uzmanlar ağır makyaj tehlikesine karşı da uyardı. Maskenin altına yapılan abartılı makyaj, maskenin koruyucu özelliğini bozarak insanları virüse karşı daha açık hale getiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN