ABD Başkanı Trump'a koronavirüs şoku: Eşiyle birlikte karantinaya girdi

ABD Başkanı Trump'a koronavirüs şoku: Eşiyle birlikte karantinaya girdi

Danışmanı Hicks'in koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyuran ABD Başkanı Trump kendisini ve işinin de test yaptırdığını ve sonuçların çıkana kadar karantinada olacaklarını açıklamıştı. Trump ve eşi Melenia'nın testi pozitif çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, danışmanı Hope Hicks'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından, kendisinin ve eşi Melania Trump'ın test sonuçlarını beklerken, karantina sürecine başlayacağını duyurmuştu. ABD Başkanı Trump Twitter hesabından testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks'in Kovid-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı. 

Hicks'in "kısa bir mola bile almadan çok fazla çalıştığını" vurgulayan Trump, danışmanının Kovid-19'a yakalanmasını "korkunç" olarak niteledi. 

Açıklamasında Trump, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız." ifadelerini kullandı.

MIKE PENCE'İN TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Trump'ın koronavirüse yakalanmasının ardından gözler Trump'ın yakın çevresine çevrildi. 74 yaşındaki Trump yüksek risk grubunda. 

Başkan Yardımcısı Mike Pence'in test sonucu negatif çıktı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da testi negatif. 

BEYAZ SARAY: BAŞKANIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da Trump'ın doktoru Sean Conley'nin söz konusu testlerle ilgili resmi açıklaması paylaşıldı.

Açıklamada, Trump ile eşi Melania Trump'ın son yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgisine yer verilirken, "Şu anda hem Başkan hem de First Lady iyi durumdalar ve iyileşme sürecinde her ikisi de Beyaz Saray'ın içinde evde kalacaklar." ifadeleri kullanıldı.

Trump, kısa süre önce danışmanlarından Hope Hicks'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kendisi ile eşinin karantina sürecine başlayacağını açıklamıştı.

Trump'ın yakın danışmanlarından Hicks, son dönemde ABD Başkanı'nın birçok seçim gezisinde yanında yer alan isimlerden biriydi.

TRUMP'LA AYNI UÇAKTA SEYAHAT ETMİŞ

Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks'in perşembe günü yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Hicks'in, Trump'ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti.

Trump, Fox televizyonunda katıldığı Sean Hannity'nin programında, basında Hicks'in Kovid-19'a yakalandığına yönelik çıkan haberleri doğrulamıştı. 

Kendisinin ve eşi Melania Trump'ın Hicks ile yakın temas halinde olduğunu belirten Trump, "Hope her zaman maske takıyordu ama testi pozitif çıktı. Az önce test yaptırdım, Melania da yaptırdı. Karantinaya girip girmeyeceğimizi ya da virüse yakalanıp yakalanmadığımızı bilmiyorum. Ne olacağını göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

UÇAKLAR HAVALANDI

Trump’ın virüse yakalandığı açıklanmadan önce ABD üzerinde E6 savaş uçakları havalandı. Bu uçaklar, ABD’ye ait deniz ve kara nükleer füzelerini ateşleme kabiliyetine sahip. E6’ların havalanması başkanın hastalanması durumunda uygulanan standart bir güvenlik protokolü.

RUSYA: YARDIMA HAZIRIZ

Öte yandan Rusya’nın aşı çalışmalarında önde gelen kurumu Gamaleya Enstitüsü, Başkan Trump’a yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Enstitünün geliştirdiği Sputnik V aşısı, ülkede halihazırdaki en önde giden çalışma. Eylül ayının başında 5 bin kişiye aşı yapılırken, Gamaleya olası yan etkilerle ilgili sonuçların Ekim ayı içinde açıklanacağını duyurmuştu.

TRUMP AŞI İÇİN TARİH VERMİŞTİ

Geçtiğimiz ay koronavirüs için üretilen bir aşının bir ay içerisinde 'yüksek risk grubu' içerisinde bulunan Amerikan vatandaşlarına dağıtılabileceğini söyleyen ABD Başkanı Trump, bu söylemini genişleterek, Nisan 2021'e kadar her Amerikalının aşıya erişebilmesine imkan tanınacak kadar aşıya sahip olacaklarını duyurmuştu.

Trump'ın koronavirüs görev gücü danışmanlarından Scott Atlas, 328 milyon nüfuslu ülkede yıl sonuna kadar 100 milyon doz, 2021'in ilk çeyreğinde ise 700 milyon koronavirüs aşısının kullanıma hazır olacağını söylemişti.

TURMP, BIDEN'IN DOPİNG TESTİ YAPTIRMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Twitter'da yaptığı açıklama ile Demokrat Başkan adayı Joe Biden'dan doping testi isteyeceğini duyurmasının ardından Biden'ın kampanya ekibinden açıklama gelmişti.

Biden'ın ekibi, "Biden canlı yayın tartışması sorularını kelimelerle yanıtlamayı tercih ediyor. Başkan Trump, kendisinin en iyi tezinin idrar yoluyla olduğunu düşünüyorsa, bunu yapabilir" yanıtını vermişti.

TRUMP'TAN KORONAVİRÜS İTİRAFI: HALKI PANİKLETMEK İSTEMEDİM

ABD Başkanı Trump, ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın yeni kitabındaki, "Trump en başından beri koronavirüsün tehlikelerini biliyordu ancak halka açıklamadı ve halka virüsü olduğundan farklı gösterdi." iddialarına yanıt vermişti.

Trump, "Paniği azaltmak için belki de bunu yapmış olabiliriz. Ben bu ülkenin tribün lideriyim. Ülkemi çok seviyorum. Halkın ürkmesini ya da panik yaratmayı sevmiyorum. Tabii ki bu ülkeyi ya da dünyayı bir çılgınlığa götürmeyeceğim. Biz millet olarak güven ve güç göstermek istiyoruz. Benim yaptığım bu." diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN