Rusya koronaya yakalanan Trump'ı kurtarmaya hazır

Rusya koronaya yakalanan Trump'ı kurtarmaya hazır

ABD Başkanı Trump ve eşinin koronavirüse yakalanması sonrası Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısını üreten Gamaleya Enstitüsü'nden, "Trump'a yardıma hazırız" açıklaması geldi.

Çin'in Hubei eyaletinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgının merkez üssü ABD'de de şoke eden bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testleri pozitif çıktı.

ABD Başkanı’nın koronavirüse yakalanması dünyanın gündemine otururken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında olduğu pek çok dünya liderinden Trump’a geçmiş olsun mesajı geldi. ABD'nin en büyük rakibi Rusya'dan Trump'ın sağlık durumuna yardımcı olmak için açıklama gelmesi oldukça dikkat çekti.
Rusya bilim insanlarının geliştirdiği koronavirüs aşısını üreten Gamaleya Enstitüsü, Başkan Trump’a yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Enstitünün geliştirdiği Sputnik V aşısı, Rusya'da raflarda yerini almıştı. Eylül ayının başında 5 bin kişiye aşı yapılırken, Gamaleya olası yan etkilerle ilgili sonuçların Ekim ayı içinde açıklanacağını duyurmuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN