Trump, hastaneye kaldırdı, nefes almakta güçlük çekiyor

Kovid-19'a yakalan ABD Başkanı Trump hastaneye kaldırıldı. ‘Antikor kokteyli’ dozu verilen Trump'ın nefes almakta güçlük çektiği ve Remdesivir ilacı verilmeye başlandığı ileri sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüse (corona virüs) yakalandığı haberleri dünya gündemine oturdu. Doktor Sean P. Conley, Trump’ın aldığı ilaçlara ilişkin bilgi verdi. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany tarafından paylaşılan Conley’in yazılı açıklamasına göre, Trump önlem olarak 8 gramlık bir ‘antikor kokteyli’ aldı. 

57e7dd2ac6fce7f848b2d992d089b6ca.jpg

HASTANEYE KALDIRILDI

ABD medyasının son dakika olarak geçtiği görüntülerde Trump, hastaneye gitmek için helikopterle Beyaz Saray’dan ayrıldı. 

“YORGUN AMA MORALİ YERİNDE”

Conley, yaptığı yazılı açıklamada, “Başkanın yorgunluğu devam ediyor ancak morali iyi. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Sonraki adımlara dair Başkana ve eşine tavsiyelerde bulunacağız” denildi.

Bir video mesaj da paylaşan Trump ise “Herkese inanılmaz destekleri için teşekkür ediyorum. Walter Reed Hastanesi’ne gidiyorum. İyiyim ama her şeyin yolunda olduğundan emin olmalıyız. First Lady de gayet iyi. Çok teşekkürler, minnettarım. Bunu asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

490bb25a6626528a8dd8aff65e49e59d.jpg

DURUMU CİDDİ

Ancak ABD basını durumun resmi açıklamalardan daha ciddi olduğunu öne sürdü. CNN’e konuşan bir kaynak, Trump’ın nefes alıp vermesiyle ilgili endişelerin bulunduğunu iddia etti. “Bu ciddi bir durum” diyen ismini vermeyen kaynak, Trump’ın çok yorgun ve bitkin olduğunu söyledi.

REMDESİVİR'E BAŞLANDI

Beyaz Saray Doktoru Sean Conley de Trump’ın hastaneye naklinden sonra açıklamalarda bulundu. Yazılı açıklama yapan Conley, “Walter Reed ve Johns Hopkins’ten uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden sonra Başkan’ın Walter Reed Askeri Hastanesi’ne götürülmesini tavsiye ettim. Mutlulukla söyleyebilirim ki Başkan’ın durumu iyi ve oksijen takviyesi almaya ihtiyaç duymuyor. Remdesivir tedavisinin ilk dozunu uyguladık” dedi.

Trump’ın hastaneye kaldırılması sonrası çocukları Eric ve Ivanka Trump da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Eric Trump, “O gerçek bir savaşçı. Her gün Amerika için yaptığı gibi bunu da güçlü ve kararlı bir şekilde savaşarak atlatacak. Sizden onun iyileşmesi için dua etmenizi istiyorum” dedi.

Kızı ve danışmanı Ivanka Trump ise, “Sen bir savaşçısın ve bunu yeneceksin. Seni seviyorum baba” mesajını paylaştı.

TRUMP’IN HAFİF SEMPTOMLARI VAR

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, koronavirüsüne yakalanan ABD Başkanı Trump'ın hafif semptomları olduğunu söylemişti. Trump’ın Covid-19'a yakalanmasının ardından katılması planlanan seçim kampanyalarını sanal ortamda gerçekleştireceği ya da geçici olarak erteleyeceği açıklanmıştı. 

TWİTTER ÜZERİNDEN DUYURMUŞTU

Trump dün gece yaptığı Twitter paylaşımında, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız" ifadeleriyle koronavirüse yakalandığını açıkladı.

WITTER, TRUMP’IN ÖLMESİNİ İSTEYEN HESAPLARI ASKIYA ALACAK

Öte yandan Motherboard’dan Jason Koebler’a konuşan Twitter yetkilileri, Trump’ın koronavirüsten ölmesini umut eden hesapların askıya alınacağını söyledi. Gerekçe olarak ise “Bir bireye karşı ölüm, ciddi bedensel zarar veya ölümcül bir hastalık isteyen, umut eden veya bu arzuyu ifade eden içerikler kurallarımıza aykırıdır.” denildi.

BIDEN: TEST SONUCUM NEGATİF ÇIKTI

Trump'la canlı yayında karşı karşıya gelen Demokratların Başkan adayı Biden, sosyal medya üzerinden yaptığı açılamada, eşini ve kendisinin test sonucunun negatif çıktığını ifade etti.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR DE KORONAYA YAKALANDI

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada -koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve 10 gün boyunca kendini izole edeceğini duyurdu.

Senato Adalet Komisyonu üyesi olan Senatör Lee, Beyaz Saray’ı birkaç gün önce ziyaret ederken yaptırdığı testin negatif olduğunu ancak dün yaptırdığı testin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN