Donald Trump, rakibi Biden dahil bir çok kişiye virüs bulaştırmış olabilir

Donald Trump, rakibi Biden dahil bir çok kişiye virüs bulaştırmış olabilir

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasıyla beraber, virüsü kimlere bulaştırmış olabilecekleri merak konusu oldu. Trump'ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Joe Biden ise en büyük adaylardan biri konumunda.

Başkan Trump'ın yoğun mesai harcadığı bir haftalık sürecin ardından koronavirüs testinin pozitif çıkması endişe yarattı. Şimdi ABD siyaseti, ileri yaşlı insanlarla dolu kurumlarda kimlerin virüsü kapmış olabileceğini tespit etmeye çalışıyor. Beyaz Saray'ın sağlık ekibi perşembe günü filyasyon çalışmalarına başladığını bildirdi.

MESAFEYE RAĞMEN RAKİBİNE BAĞIRARAK KONUŞTU

Bir diğer endişe ise Trump'ın virüsü Demokrat başkan adayı Joe Biden'a bulaştırmış olabileceği. Trump ve Biden salı günü 90 dakika boyunca aynı sahnede birbirlerinden birkaç metre uzakta durarak tartıştı. 

İki aday Covid-19 düzenlemeleri kapsamında el sıkışmadı ve kürsülerin arasında 3 metre vardı. Ancak Trump tartışmanın uzun bir bölümünde yüzü Biden'a dönük bir şekilde yüksek sesle konuştu.

Uzmanlar, Trump'ın tartışma günü bulaşıcı olma ihtimali olduğunu belirtti.

The Guardian'a konuşan epidemiyolojist Saskia Popescu, Biden'ın da enfekte olmuş olma ihtimali olduğunu belirtti.

Biden'ın bugün test yaptıracağı belirtildi.

GÖREVİNİ YAPAMAZSA PENCE BAŞA GEÇECEK

Trump'ın virüsü bulaştırmış olabileceği kişiler arasında Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Yüksek Mahkeme Yargıç Adayı Amy Coney Barrett, danışmanı ve damadı Jared Kushner ve bu hafta Beyaz Saray ziyaretinde bulunan Cumhuriyetçi Kongre üyeleri de bulunuyor.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Second Lady Karen Pence'in koronavirüs testinin negatif çıktığı açıklandı. Trump, hastalık sebebiyle görevi yapamayacak duruma gelirse başkanlık makamını geçici olarak Pence devralacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN