Koronavirüs bin Ladin'in sağ koluna yaradı: Serbest bırakıldı

Koronavirüs bin Ladin'in sağ koluna yaradı: Serbest bırakıldı

Terör örgütü El-Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in sağ kolu Adel Abdul Bary 'fazla kiloları' nedeniyle serbest bırakıldı.

El-Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in sağ kolu Adel Abdul Bary serbest bırakıldı.

ABD'de tutuklu bulunan 60 yaşındaki Bary, koronavirüs salgınından en çok 'fayda' gören isimlerden biri oldu. Obeziteyle mücadele eden Bary, kilosu koronavirüs nedeniyle risk taşıdığı için erken tahliye edildi.

İNGİLTERE'YE DÖNDÜ

Adeta piyango vuran Bary, serbest kaldıktan sonra ABD'den ayrılarak, cezaevine girmeden önce eşiyle birlikte yaşadığı İngiltere'nin başkenti Londra'daki evine döndü.

Bary, 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki ABD büyükelçiliklerine düzenlenen ve 224 kişinin ölümüne yol açan saldırılar nedeniyle 1999'da İngiltere'de tutuklanmış ve 2012'de ABD'ye iade edilmişti.

Söz konusu saldırıların planlayıcısı olan El-Kaide'nin iki numarası Abdullah Ahmed Abdullah'ın da İran'ın başkenti Tahran'da öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Saldırıların yıl dönümü olan 7 Ağustos'ta gerçekleşen olayda, İsrail istihbaratından olduğu belirtilen motosikletli iki kişi Abdullah ve kızı Miriam'ın bulunduğu araca ateş açmış, ikili hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN