Koronavirüs F-35 üretimini de vurdu

Koronavirüs F-35 üretimini de vurdu

ABD'de koronavirüs salgını F-35 üretimini de vurdu. Lockheed Martin şirketinden yapılan açıklamada teslimat tarihlerinin geciktiği ve hedeflerin tutturulamayacağı belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de F-35 üretimi yüzde 8 daha yavaş gerçekleşti. ABD'li şirket teslimatlarda gecikme yaşandığını açıkladı.

Tedarik zinciri ve sektörünü etkileyen koronavirüs, F-35 savaş uçaklarının üretimini etkiledi. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin'den yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınının, F-35 savaş uçağı üretiminde tedarik zincirini engellediği kaydedildi. 

HEDEFİN ALTINDA KALDI

Söz konusu şirketin yüzde 8 daha az savaş jeti ürettiği ve 2020 yılı için ABD ve müttefiklerine 141 adet F-35 savaş uçağı teslim etme hedefini kaçırdığı ifade edildi. Lockheed Martin, 2020'de 123 uçak teslim ederek 2019'un sonlarında belirlediği hedefinin altında performans gösterdi. Mayıs ayında şirket, parça sıkıntısı nedeniyle hedefi 117-123 uçağa düşürmüştü.

ABD aynı zamanda Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi aldığı gerekçesiyle, Türkiye’yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN