Koronavirüs tedavisi var mı ve nasıl bulaşır? Koronavirüsten korunmanın yöntemleri

Koronavirüs tedavisi var mı ve nasıl bulaşır? Koronavirüsten korunmanın yöntemleri

Çin’den dünyaya yayılan ve ABD de dâhil olmak üzere birçok ülkede hastalığı taşıyan insanın olduğu ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsten korunmanın yöntemleri daha bir önem kazanıyor. Peki koronavirüsün tedavisi var mı ve hastalık nasıl bulaşır? Tüm bilgiler karar.com’da…

Yarasalardan insanlara geçtiği bilinen ve Çin’in Wuan kentinde çıktığı için ‘Vuhan virüsü’ de adı verilen koronavirüs (coronavirüs) gün geçtikçe yayılıyor. Türkiye’de de hastalığı taşıdığı şüphelenilen birkaç Çinli turist, hastaneye başvurmuştu. Peki koronavirüsün tedavisi var mı? İşte coronavirüsten korunmanın yöntemleri…

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNULUR?

Koronavirüse karşı koruyacak hiçbir aşı ya da ilaç yoktur. Ancak enfeksiyon riskini azaltmak için çeşitli yöntemler vardır. Öncelikle ellerinizi günde belirli aralıklarla en az 20 saniye kadar yıkamayı ihmal etmeyin. Eğer eliniz kirliyse, gözlerinize, burnunuza ya da ağzınıza dokunmayın. Özellikle de hasta olan insanlarla yakın temas kurmayın.

Soğuk algınlığınız varsa da evden çıkmamaya özen gösterin, başkalarıyla yakın temas kurmayın, öksürük ya da hapşırık durumlarında ağız ve burnunuzu bir şekilde kapatın ve ellerinizi mutlaka yıkayın. Yaşam alanlarınızda dokunduğunuz ya da yakın olduğunuz nesneleri dezenfekte ediniz.

TEDAVİSİ VAR MI?

Koronavirüsler için herhangi özel bir tedavi yoktur. Diğer soğuk algınlığı ve grip virüslerinde olduğu gibi hastalar iyileştirilmeye çalışılır. Bununla beraber belirtileri hafifletmek için doktorunuzun tavsiyesi üzerine ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanabilirsiniz. Boğaz ağrısı ve öksürüğü geçirmek için de oda nemlendirici kullanarak ılık bir duş alabilirsiniz. Bol miktarda su tüketin, evden çıkmamaya çalışıp dinlenin ve mutlaka bir uzman doktora görünün.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BELİRTİLERİ NELER?

Çin'in Wuhan kentinden çıkan ve yarasalardan insana bulaştığı kaydedilen koronavirüs (coronavirüs) belirtileri baş ağrısı, nefes darlığı, burun akması, öksürük, boğaz ağrısı, öksürük, genel bir rahatsızlık hissi, yüksek ateş ve ishal gibi belirtiler göstermektedir.

20-01/28/koronavirusjpggjpggjpgg.jpg

TÜRKİYE DE PANİKTE

Konya’da Çinli bir turist koronavirüs şüphesi sebebiyle hastaneye başvururken, korkulan olmadı ve turiste vertigo tanısı konulduğu kaydedildi. Öte yandan Aksaray ve İzmir’de de benzer şüphe ile sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunulduğu kaydedilirken, incelemelerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN