Koronavirüs Türkiye'de var mı? Koronavirüs belirtileri nelerdir? Türkiye’de coronavirüs paniği

Koronavirüs Türkiye'de var mı? Koronavirüs belirtileri nelerdir? Türkiye’de coronavirüs paniği

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve yarasalardan insanlara bulaştığı söylenen koronavirüsün (coronavirüs) belirtilerinin neler olduğu konusu açıkça paylaşıldı. Peki soğuk algınlığına da benzeyen belirtiler taşıyan koronavirüs Türkiye’de var mı? Kaç kişide koronavirüs tespit edildi? İşte detaylar…

Çin’den yayılan ve dünyada birçok ülkede hastalık taşıyan insanların tespit edildiği ya da öldüğü koronavirüsün belirtileri, genel geçer hastalıklar gibi. Peki şu ana kadar onlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüs Türkiye’de var mı? Coronavirüsün belirtileri neler? Tüm bilgiler karar.com’da…

KORONAVİRÜS (CORONAVİRÜS) TÜRKİYE’DE VAR MI?

Koronavirüs (Coronavirüs) taşıyan Çinli bir hasta, İstanbul Havalimanı’nda tespit edilerek yeniden Çin’e iade edilmişti. Bunun dışında Konya’da koronavirüs belirtileri taşıması şüphesiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvuran Çinli bir turiste benign pozisyonel vertigo tanısı konuldu.

Aksaray’da bir doğal gaz depolama tesisinde çalışan 9’u Çinli, 3 de Türk olmak üzere 12 işçi, koronavirüs şüphesiyle tedbir için müşahede altında tutuldu. Şüpheliler müşahede altına alınırken, hastane personeline de hijyen maskesi dağıtıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli gerekli tahlil ve incelemeleri yapıyor…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsüne karşı tüm hazırlıkların yapıldığı bilgisini paylaşırken, İzmir’de ise 27 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde 2 Çinlinin koronavirüs şüphesi nedeniyle karantinaya alındığı bilgisi paylaşıldı.

BELİRTİLERİ

NCoV'in ilk belirtileri boğaz ağrısı, yüksek ateş, nefes darlığı, öksürük, ishal ve solunumda zorluk gibi ortaya çıkarken ileri düzeyde böbrek yetmezliği ve zatürreye sebep olabiliyor. En son ise ölümle neticelenebiliyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL BULAŞIR?

Ortaya çıktığı yerden ötürü ‘Vuhan virüsü’ olarak isimlendirilen yeni tip koronavirüsü, hapşırma, solunum ve öksürme durumlarında hava yoluyla insana bulaşabiliyor.

20-01/28/koronavirusjpgg.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI’NDAKİ KARANTİNA MÜŞAHEDE ODASI HİZMETTE

Koronavivürsüne karşı İstanbul Havalimanı'nda kameralar 7/24 taramalarını gerçekleştiriyor. Özellikle Çin’den gelen yolcular termal kameralarla kontrolden geçiyor. Vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olan yolcular, muayeneden geçiriliyor.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, riskli olduğu tespit edilen yolcuları, özel kıyafetli görevliler eşliğinde İstanbul Havalimanı Karantina Müşahede Odasına kadar getiriyor. Buradan da özel sedye ve cihazlarla donatılmış ambulanslarla önceden belirlenen hastanelere sevk işlemi gerçekleşiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN