29 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı

29 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Mayıs Kovid-19 günlük vaka ve can kaybı sayısı açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın güncel koronavirüs tablosuna göre; can kaybı 2, vaka sayısı 864 olarak gerçekleşti. Vaka sayılarının 3 gün üst üste binin altına düşmesiyle birlikte toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı.

Günlük koronavirüs tablosu her akşam Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 29 Mayıs Pazar günlük koronavirüs tablosuna göre Türkiye'de son 24 saatte 129 bin 961 Kovid-19 testi yapıldı, 864 kişinin testi pozitif çıktı, 2 kişi yaşamını yitirdi. Dün bin 260 kişinin testi pozitif çıkmıştı.

screenshot-8.jpg

TOPLU TAŞIMADA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALKTI

Vaka sayılarının 3 gün üst üste binin altına düşmesiyle toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz." ifadelerini kullandı.,

UÇAKLARDA DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALKTI

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı" paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN