Bakan Koca açıkladı: Müzik yasağı da kalkıyor

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan koronavirüs süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Delta varyantından 3'üncü doz aşılama konusuna kadar pek çok konuya değinen Koca, şehir hastanelerinin devredilmesiyle ilgili de, "Hastanelerin devri söz konusu değil" dedi. Tüm yasakların kalkmasından yana olduklarını söyleyen Koca, 00.00'dan sonra uygulanan müzik yasağının da kalkacağını söyledi.

Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs pandemisi gündemi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Spor müsabakalarının artık seyircili oynanabileceğini açıklayan Koca, şehir hastanelerinin devredilmesiyle ilgili de "Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir." açıklamasını yaptı.

Koca, “Önümüzdeki süreçte biz bütün alanlarda kısıtlamaları kaldırmaktan yanayız. Spor müsabakaları, sayıları belirleyerek, tedbirlerle seyircili oynanabilecek” dedi. Saat 00.00’dan sonra müzik yasağının sorulması üzerine Koca, “Bu yasak da kalkacak” dedi.

Son dönemin korkulu rüyası haline gelen Delta varyantı ile ilgili de açıklama yapan Fahrettin Koca, "İstanbul'da 134 delta varyantı tespit edildi. 26 ilde vaka sayısı 224'e çıktı." diyerek varyantın etkilerini paylaştı.

Aşılamadaki doz arası gününe dair de konuşan Koca, bu gün sınırının Bilim Kurulu Toplantısı'nda kararlaştırılacağını söyledi.

Koronavirüs sürecinde aşılamada 3'üncü dozun olunup olunamayacağı da merak konusuydu. Koca konuyla ilgili olarak, "60 yaş üstü için 3'üncü doz aşı gündemde" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN