Koronavirüs 3. doz aşı randevusu MHRS'de verilmeye başlandı

Koronavirüs 3. doz aşı randevusu MHRS'de verilmeye başlandı

Koronavirüs yeni varyantı Omicron ülkemizdeki vakalarda da görülmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs'e karşı atılacak en etkili adımın aşıları tamamlamak olduğunu belirterek geçtiğimiz haftalarda tespit edilen Omicron'un ülkemizde de bulunması üzerine hatırlatma dozu aşısına dikkat çekti. 3. doz aşı ne zaman yapılmalı? Hatırlatma dozu ne zaman? Bu soruların yanıtı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte, MHRS VE E-Devlet aşı randevusu alma ekranı...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşıları tamamlamanın önemi neredeyse her gün yetkililerce vurgulanıyor. Yeni varyant Omicron'un dünya üzerinde hızla yayılmasıyla Koronavirüs tehlikesine yönelik endişeler artıyor. İlk vakaları Güney Afrika ülkelerinde görülen Omicron varyantına, artık pek çok ülkede rastlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görüldüğü açıklanan Omicron varyantının ardından alınacak yeni tedbirler Sağlık Bakanlığı tarafından duyuruldu.

AŞI RANDEVUSU NE ZAMAN ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu aşısının ne zaman yapılabileceğine ilişkin açıklamada bulundu. Koca, "Belirlenmiş aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız hatırlatma dozunu olabilirler" ifadelerini dile getirdi.

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve Koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı randevusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecek.

OMICRON TEDBİRİ

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Bilim Kurulunun gündemini, Omicron varyantı, aşı programı ve salgının seyri oluşturdu. Bakan Koca, toplantı sonrasında alınan kararları, yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Koca, Bilim Kurulunda alınan kararları ise şu şekilde sıraladı:

fh.jpg

MHRS AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

E-DEVLET AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN