Koronavirüse karşı geliştirilen aşı 18 ay içinde çıkabilir

Koronavirüse karşı geliştirilen aşı 18 ay içinde çıkabilir

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüse karşı geliştirilen aşının 18 ay içinde hazır olabileceğini bildirdi. Örgüt, aşının kullanıma sunulacağı güne kadar ellerindeki silahları kullanmak zorunda olduklarını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros, koronavirüs ile ilgili gelişmeleri aktarmak üzere kameraların karşısına geçti.

Tedros, DSÖ'nün aldığı yeni bir kararla yeni koronavirüsü Covid-19 olarak adlandırdıklarını ifade etti.

18 AY İÇİNDE PİYASAYA ÇIKABİLİR

Çin'e bir uzman ekip gönderdiği bilinen DSÖ'nün Genel Sekreteri Tedros, koronavirüs için üretilecek aşının en yakın 18 ay içinde piyasaya çıkabileceğini belirtti.

Tedros, daha fazla kişinin hastalanmaması ve daha fazla bedel ödenmemesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

20-02/11/tedros-reutersDSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus

"BİR NUMARALI HALK DÜŞMANI"

DSÖ ülkelerden, virüse karşı olabildiğince agresif önlemler alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Tedros, “Eğer dünya uyanmak ve bir numaralaı halk düşmanına karşı harekete geçmek istemiyorsa, bence biz dersimizi almış olmayız. Stratejimiz virüsün yayılmamasını önlemek” dedi.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN