Vuhan'dan dönen Türk yolcular karantinadan çıkarıldı

Vuhan'dan dönen Türk yolcular karantinadan çıkarıldı

Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen Türk yolcular hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca "Hastanede takip edilen sağlık personeli ve uçuş mürettebatı karantinadan çıkartıldı" dedi. Çin dışında 24 ülkeye de yayılan koronavirüs salgını ile ilgili Koca "Koronavirüs tespitinde üretilen yerli kit, 90-120 dakikalık sürede sonuç veriyor. Geçen hafta bu kit kullanılmaya başlandı" diye konuştu.

Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen Türk yolcular hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hastanede takip edilen sağlık personeli ve uçuş mürettebatı karantinadan çıkartıldı. 14 günlük gözlem süresini evlerinde tamamlayacaklar" dedi.

Bakan Koca "Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gözetim altında tuttuğumuz yolculardan 3. kez alınan numunelerin sonuçları da negatif çıktı" diye konuştu.

Koca şöyle devam etti: Pandemi eylem planımız mevcut, her yıl güncelleniyor. 2019 Eylül ayında bu eylem planımızı Bilim Kurulu'muzun önerisiyle güncellemiştik. Yeni tip koronavirüs salgınının duyulmasından itibaren tedbirlerimizi devreye soktuk."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN