KPSS puan hesaplama robotu! KPSS kaç net kaç puan eder? Eğitim haberleri

KPSS puan hesaplama robotu! KPSS kaç net kaç puan eder? Eğitim haberleri

KPSS puan hesaplama robotunu sizlerle paylaşıyoruz. 20 Kasım KPSS ortaöğretim oturumu sona erdi. Adaylar ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kaç net kaç puan eder merak ediyor. Haberimizdeki 2016 KPSS puan hesaplama robotu ile puanınızı anında öğrenebilirsiniz. Sınavda aritmetik ortalamalar ve standart sapmalar puanlarda etkili oluyor.

2016 KPSS ortaöğretim oturumuna katılan adaylar ne kadar net ne kadar puan gertirir gibi soruları merak ediyorlar. KPSS puan hesaplama robotu ile bu soruya yanıt bulabilirsiniz. Memur olmak için yarışan milyonlarca aday sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Haberimizden konu hakkında tüm bilgilere ve KPSS puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz.

KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

KPSS 2016 Ortaöğretim sınavı puan hesaplama robotu yayında, Milyonlarca aday puan hesaplamak istiyor. KPSS 2016 puan hesaplama işlemi şu şekide yapılmaktadır. KPSS Puanı= 0,5 x Genel Yetenek ve Genel Kültür net sayısı + 40 ile topla daha sonra + - 5 puan farkı oluşabileceğini unutmayınız.

PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ...

KPSS Net sayısı 75 olan bir aday kaç puan alır?
0,5x75+40= 77,5 -+5 olabilir. Sınavın Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır, buda alınan puana etki etmektedir.

enel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır.

KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır

30 [ 2 (ASP – X ) – S]
KPSS Puanı = 70 + ------------------------
[2 ( B – X )] – S

KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN EDER?

Orta Öğretim – Lise P 94
* - 48 Net 70 Puan
* - 58 Net 80 Puan
* - 73 Net 85 Puan
* - 85 Net 90 Puan

REKOR KATILIM

KPSS Ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin aday katılıyor. Bu sayı, ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde olacak. KPSS'ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Adaylara trafik yoğunluğu uyarısı da yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak." demişti.

Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısının yaklaşık 1,5 milyon; Ortaöğretim sınavına başvurunun ise 3,5 milyona yakın olmak üzere toplamda 5 milyona yaklaştığını belirten Demir, "Sayı bu kadar büyük olunca sınavın aynı hafta sonu yapılması imkansızdı. Bu nedenle sınavları ayırdık." demişti.

20 Kasım KPSS ortaöğretim oturumu sona erdi. Adaylar ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kaç net kaç puan eder merak ediyor. Haberimizdeki 2016 KPSS puan hesaplama robotu ile puanınızı anında öğrenebilirsiniz. Sınavda aritmetik ortalamalar ve standart sapmalar puanlarda etkili oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN