OHAL en fazla ne kadar sürer sorusu 2016 KPSS'de adayları zorladı

OHAL en fazla ne kadar sürer sorusu 2016 KPSS'de adayları zorladı

OHAL'in süresiyle ilgili soru 2016 KPSS'de adayları en çok zorlayan soru oldu. Peki OHAL en fazla ne kadar sürer? Sınavdan sonar bu sorunun cevabını arayanlar Google aramalarında konuyu trends yaptı. Cevap haberimizde.

2016 KPSS ortaöğretim oturumuna 3.5 milyondan fazla aday katıldı. Birbirinden ilginç sorular arasında OHAL ne kadar sürer sorusu herkesi terletti.

2016 KPSS ortaöğreitm sınavında sorulan güncel bilgiler soruları bir çok adayı oldukça zorladı. Sınavda en çok dikkat çeken sorular 15 Temmuz süreci ve sonrası ile ilgili olan sorular oldu.

ÖSYM’nin güncel bilgiler soruları arasında OHAL en fazla ne kadar sürer yer aldı. Sınavdan çıkan adayların merak ettiği soru arama motoru Google’da da trends aramalar arasına girdi.

OHAL NEDİR? NE KADAR SÜRER?

Olağanüstü hâl ya da kısaca OHAL olağanüstü yönetim usullerinin uygulanmasını gerektiren doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzenini ciddi biçimde bozan yaygın şiddet olayları gibi durumlar. Olağanüstü hâl rejimi yönetim makamlarının yetkisinin genişlemesi sonucunu yaratır. Belirli yaş aralıklarındaki vatandaşlar için çalışma yükümlülüğü, gerektiğinde para ve mal yükümlülüğü konulabilir. Olağanüstü hâl önlemlerinin ortak ve en tartışmalı yönleri ise yaygınlaştırılması ve genellikle bunlara karşı yargı yolunun kapalı olmasıdır.

KARARI TBMM VERİYOR

Olağanüstü hal Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından ülkenin tamâmında veya çok nadirde olsa bir veya birkaç bölgesinde süresi altı ayı geçmemek üzere îlân edilir. Bu ilan kapsamında gerçekten merak edilen detaylar ortaya çıkar. Bu karar TBMM’nin onayına hemen sunulur. Meclis ise ortaya çıkan bu kararı onaylamama yetkisine sâhip olduğu gibi, olağanüstü hal süresini istediği zaman değiştirebilir ve uzatabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN