Bakanlıktan Yerebatan Sarnıcı'nı güçlendirme projesine ret

Bakanlıktan Yerebatan Sarnıcı'nı güçlendirme projesine ret

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme çalışmalarına 52 gün sonra olumsuz cevap verdiğini duyurdu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından duyurduğu Sultanahmet’teki tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme çalışmaları için karar çıktı.  

Açıklamaya göre, Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü projeye 52 gün sonra olumsuz olarak cevap verdi.   

52 GÜN SONRA ONAY ÇIKMADI

Polat paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

 52 gün sonra Koruma Kurulu ne yazık ki Yerebatan Sarnıcı projemize onay vermedi. 

3 duayen Profesör, 1’i Bizans Sarnıçları üzerine doktoralı 2 Doktor, 1 restorasyon uzmanı yüksek mimar, 2 restorasyon uzmanı yapı mühendisinin imzası olan projemiz hiç zaman kaybetmemişiz gibi yeni heyetlere havale edildi. 

 

 

“YEREBATAN SARNICI BEKLEYEMEZ HALDE” 

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel de İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: 

52 gün sonra süreci başa alan bir kararla Yerebatan Sarnıcı Güçlendirme Projesi onaylanmadı. Bilimsel Danışma Kurulumuzun Görüşü hiçe sayıldı. 

Koruma kuruluna aldığı karardan bir an önce geri dönmeye çağırıyoruz. Yerebatan Sarnıcı bekleyemez halde. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN