Yerebatan Sarnıcı 'acil uygulama' için 50 gündür onay bekliyor

Yerebatan Sarnıcı 'acil uygulama' için 50 gündür onay bekliyor

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yerebatan Sarnıcı’nın sütunlarındaki tahribata dikkat çekerek, “Acil uygulama yapmak için 50 gündür Koruma Kurulu’nun onayını bekliyoruz” ifadeleriyle tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat İstanbul’un en görkemli tarihi eserlerinden Yerebatan Sarnıcı’nın sütunlarının olası bir depreme dayanamayacak durumda olduğunu açıklamıştı.  

Sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Polat, 50 gündür Koruma Kurulu’nun onayını beklediklerini ifade ederek, “Tam 50 gün oldu. Gergileri tükenmiş Yerebatan Sarnıcı’na acil uygulama yapmak için 50 gündür Koruma Kurulu’nun onayını bekliyoruz” dedi.  

 

 

"NEYİ BEKLİYORUZ, NEDEN BEKLİYORUZ"

 “Neyi bekliyoruz, neden bekliyoruz” diye soran Polat, “1500 yaşında bir hazine hangi keyfiyeti bekliyor? Kamuoyunun ve Kurul’un vicdanına sesleniyorum!” ifadelerini kullandı.  

“Yerebatan Sarnıcı risk altında, bir an önce müdahale etmemiz için kurul onayı almalıyız” diyerek kamuoyunun dikkatini çeken Polat, şu ifadelere yer verdi:  

Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda sütunları birbirine bağlayan gergilerin perişan halde olduğunu, sütunları tutamadığını gördük.  

Koruma Kurulu’na hazırlayıp sunduğumuz projeleri vakit kaybetmeksizin uygulamamız gerekiyor.  Yerebatan Sarnıcı bir an bile bekleyecek durumda değil! 

“KORUMA KURULU’NUN BU ‘ÖNEMSİZ’ KONUYA İLGİ DUYMASINI BEKLİYORUZ” 

Onay almadıkları her gün sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Polat, şunları yazdı:  

47 gün önce Koruma Kurulu’na ilettiğimiz ve acil olarak önü açılması gereken Yerebatan Sarnıcı statik projesi için bugün toplanan kuruldan da bir karar çıkmadı.   

Yerebatan Sarnıcı’nın gergileri boşta, bina tehlikede, 48 gündür Koruma Kurulu’nun bu “önemsiz” konuya ilgi duymasını bekliyoruz.   

Tam olarak kaç gün daha beklememiz gerekiyor? Tam olarak neyi bekliyoruz? Koruma Kurulu’nu ve kamuoyunu duyarlılığa davet ediyorum. 

49 gün oldu. Yerebatan Sarnıcı projemiz Koruma Kurulu’nda bekletiliyor. Böyle önemli bir konu için günlerdir çabalıyoruz, en ufak bir onay alamıyoruz.  

Temsilcimizle takip ettiğimiz 09.12.2020 toplantısında da iddia edildiği gibi bir karar alınmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN